ZAJEČARSKE KOMBINACIJE: Mediji bliski SNS dobijaju više novca?! (FOTO)
Foto: Beta, Nebojša Mandić

veze i vezice!

ZAJEČARSKE KOMBINACIJE: Mediji bliski SNS dobijaju više novca?! (FOTO)

Televizija Best i F Kanal, mediji povezani sa funkcionerima SNS iz Zaječara, poslednjih nekoliko godina su od grada dobijali značajno više novca iz budžeta u odnosu na period kada funkcioneri nisu bili na vlasti, tvrdi CINS
Objavljeno: 10:18h

Zahvaljujući ugovorima sa gradom i lokalnim institucijama, zaječarska televizija Best je imala preko 147 miliona dinara prihoda od 2013. godine, nakon dolaska Srpske napredne stranke (SNS) na vlast u ovom gradu. Ipak, od avgusta ne emituju program, a računi su im u blokadi zbog duga od nešto više od 21,6 miliona dinara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U protekle tri godine ovoj regionalnoj televiziji računi su bili blokirani u više navrata ali pravi problemi nastaju u periodu posle odlaska Saše Mirkovića iz SNS-a i sa mesta predsednika Skupštine Zaječara.

DRŽAVA NAS PONOVO PLJAČKA! Uzeće nam tri milijarde dinara, i čekaćete u redu da im date pare!

Mirković je u javnosti poznat kao estradni menadžer, pre SNS-a je bio član Srpske radikalne stranke, a danas najavljuje kandidaturu za predsednika Srbije. Od 2011. do sredine 2012. godine bio je član Upravnog odbora TV Best, a u medijima je često predstavljan kao njen pravi vlasnik. To je u razgovoru za Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) negirao.

foto: Zorana Jevtić

Formalni vlasnik TV Best je Danijela Vidosavljević, a osim Mirkovića, u poslednjih nekoliko godina televizijom je upravljalo više zaječarskih funkcionera, među kojima i sadašnji gradonačelnik Velimir Ognjenović.

U julu 2013. godine Mirković je postao predsednik skupštine, dok Ognjenović mesec dana kasnije postaje gradonačelnik Zaječara, obojica kao predstavnici SNS-a. Upravo od te godine počinje rast prihoda TV Best iz budžeta institucija.

Podaci Uprave za trezor pokazuju da su prihodi od lokalnih samouprava i državnih institucija ovoj televiziji u 2013. godini iznosili više od 42 miliona dinara. Godinu ranije dobili su manje od 14,5 miliona dinara.

Uplate za TV Best nastavljaju da rastu i 2014. godine dostižu skoro 44 miliona, da bi do kraja 2015. na njihov račun leglo više od 61 milion dinara budžetskog novca. U 2016. godini dobili su samo 732.554 dinara.

Mirković kaže da njegovo postavljanje za predsednika skupštine nema nikakve veze sa poslovima TV Best, jer je bio na čelu zakonodavnog organa koji nije dodeljivao novac.

"Na vlast sa mesta direktora Timočke radio televizije (kako se TV Best ranije zvala) dolazi gradonačelnik Ognjenović a ne ja. Znači on je izvršna vlast u gradu", kaže Mirković.

Ognjenović je izabran za gradonačelnika Zaječara 21. avgusta 2013. godine. Dva dana kasnijepotpisao je ugovor sa TV Best o dodeli 18 miliona dinara iz budžeta grada. U tom trenutku je i dalje bio izvršni direktor ove televizije, iz koje je zvanično otišao tek 16. septembra 2013.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.