Zapad stavlja veto na izbor Jeremića zbog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova
Foto: Fonet

Fotelja sve dalja

Zapad stavlja veto na izbor Jeremića zbog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova

AFP napominje da “obeshrabrujući” glas članice koja ima pravo veta ne znači neminovno i kraj za nekog kandidata i da bi mogao, umesto toga, da otvori vrata za pregovore
Objavljeno:

Šesta runda glasanja za novog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija počinje danas u Savetu bezbednosti UN, a kandidat Srbije Vuk Jeremić verovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila zbog svog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova, javila je agencija AFP.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

AFP napominje da “obeshrabrujući” glas članice koja ima pravo veta ne znači neminovno i kraj za nekog kandidata i da bi mogao, umesto toga, da otvori vrata za pregovore.

Juče je, kako se navodi, grupa nevladinih organizacija “1 za 7 milijardi” koje se bore za transparentnost, uputila pismo ambasadorima pet stalnih članica SB UN apelujući na njih da ne trguju podrškom kandidatima.

Novi šef UN mora da bude u stanju da izabere jak tim koji će biti imenovan “ne kao rezultat političkog dogovaranja“, rekao je član te kampanje Bil Pejs u pismu, prenosi francuska agencija.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.