Političari o 5.oktobru - Čanak: Koštunica bio samo eksponent, Čeda: Vućić nastavio iste vrednosti!
Foto: Youtube/Montage Belgrade

pogled sa distance

Političari o 5.oktobru - Čanak: Koštunica bio samo eksponent, Čeda: Vućić nastavio iste vrednosti!

16 godina nakon protesta koji su okončali vlast Slobodana Miloševića, stižu reakcije domaćih političara i funkcionera
Objavljeno: 14:44h

11.50 Čeda Jovanović: Ljajić je u pravu, Vlada sa Vučićem nastavlja vrednosti 5. oktobra!

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da je potpredsednik vlade Rasim Ljajić u pravu kada kaže da aktuelna vlast nastavlja vrednosti 5. oktobra. On objašnjava da je 5. oktobar uspeo da promeni one zbog kojih je do njega došlo i da je ujedinio Srbiju.

"Za tako nešto je potrebno više od reči. Deklarativno, u formalnom smislu, Ljajić je u pravu. Na kraju krajeva on je potredsednik te vlade. Drugo pitanje je pitanje rezultata. Mislim da vlada, SNS i Vučić moraju pokazati više senzibiliteta kako bi nešto što su vrednosti 5. oktobra afirmisali više u meri u kojoj su oni koji vode ovu državu dužni da urade, razmišljajući o njenoj budućnosti s obavezom koju smo mi osećali petog oktobra", prokomentarisao je Jovanović izjavu Rasima Ljajića.

10.02 Čanak: Koštunica bio eksponent više službi

Lider LSV Nenad Čanak izjavio je povodom 16 godina od 5. oktobra da jedan dobar deo DOS nije želeo da se napravi raskid sa Miloševićevim režimom.

Osim toga, on je optužio Vojislava Koštunicu da je bio "eksponent više službi", a naročito ruskog uticaja koji je zbog toga sve prisutniji u Srbiji i čiji je današnji eksponent pre svih predsednik Tomislav Nikolić.

foto: Fonet

"Vojislav Koštunica nije bio eksponent samo jedne službe iz samo jedne države. Iz svakog njegovog poteza se osećao ruski uticaj i taj ruski uticaj se oseća i danas iz delovanja niza veoma aktivnih političara. Pre svega mislim na Nikolić master Tomislava, jer on ne ume čak ni da sakrije svoje rusofilstvo, koje seže do poniznosti", rekao je Čanak u intervjuu agenciji Beta. Prema njegovim rečima, Nikolićeva snishodljivost prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu dovela je pre nekoliko godina do "čuvenog pridržavanja kaputa" i pomeranja Dana oslobođenja Beograda, samo da bi Putin bio prisutan.

9.51 Đurić: Ne mogu da krivim razočarane

foto: Fonet/Zoran Mrđa

Sve one koji su razočarani dešavanjima posle 5. oktobra ne mogu da krivim, zato što im i sam pripadam, kaže Marko Đurić, učesnik tih dogadjaja, a danas direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Đurić, koji je učestovao u demonstracijama posle kojih je srušen režim Slobodana Miloševića, kaže da ima mnogo onih koji se osećaju izneverenim onim što se dešavalo nakon tog datuma.

Peti oktobar, 16 godina kasnije: Da li se kajemo što smo tog dana bili na ulicama? (FOTO) (VIDEO)

- Smatram da je vreme majstorsko rešeto, treba da se koncentrišemo na datume koji nas ujedinjuju, a sve one koji su razočarani onim što se dešavalo nakon 5. oktobra ne mogu da krivim zato što i sam pripadam takvima - kaže Đurić.

9.45 Ljajić: Ova vlada nastavlja šta nije urađeno

foto: Dado Đilas

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je da sadašnja Vlada Srbije nastavlja ostvarivanje ključnih ciljeva i vrednosti koje nisu ostvarene 5. oktobra 2000, a proklamovane su pre 16 godina.

- Posle 5. oktobra slušali smo obećanja da ćemo vrlo brzo ući u tu zajednicu i da je reč o roku od svega nekoliko godina. A druga stavka koja se sada ostvaruje jeste sprovođenje teških, dugo odlaganih reformi, kazao je on.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.