Mićunović: Uloga srpske crkve je da sahranjuje ljude!

Popu popovo

Mićunović: Uloga srpske crkve je da sahranjuje ljude!

– Zna se šta je uloga SANU – da brine o nauci i umetnosti, kao i SPC – da prima ljude u crkvu i da ih sahranjuje - kaže predsednik Političkog saveta DS
Objavljeno: 23.10.2015. 12:06h
Dragoljub Mićunović ocenio je da je „neodgovorno“ da se državni vrh sastaje sa čelnicima Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) i Srpske pravoslavne crkve (SPC) kako bi formulisao državnu politiku, a da zanemaruje Skupštinu Srbije.

Zna se šta je uloga SANU – da brine o nauci i umetnosti, kao i SPC – da prima ljude u crkvu i da ih sahranjuje. S druge strane, zaobilazi se parlament koji je predstavničko telo svih građana -rekao je sinoć za Radioteleviziju Vojvodine predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović.

Ocenio je da je Srbija kroz stavljanje Kosova u preambulu Ustava pokazala da je ne zanima stvarnost.

Dodao je da devedesetih godina prošlog veka nije bilo spremnosti za razgovor sa Albancima, već da je Kosovo jedino bio važno kao rezervoar glasova za izbore.

Mićunović je ocenio da je danas parlamentarizam u Srbiji čak u lošijoj situaciji nego pre 25 godina, nakon ponovnog uspostavljanja višepartijskog sistema.

– Tada je bilo više uvažavanja, sada je u skupštini neka vrsta rata, a parlamentarna većina ima nameru samo da devastira opoziciju. Stalno se spinuje uznemiravanje javnosti da će se uskoro nešto strašno dogoditi pa da zato treba biti borben – ukazao je Mićunović.

(Espreso.rs / Beta)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media