VUĆIĆ URUČIO HANDKEU ORDEN KARAĐORĐEVE ZVEZDE: Srećan je srpski narod što ga ubrajamo u prijatelje!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen Youtube

poklon

VUĆIĆ URUČIO HANDKEU ORDEN KARAĐORĐEVE ZVEZDE: Srećan je srpski narod što ga ubrajamo u prijatelje!

Srećan je srpski narod što u svoje prijatelje ubraja Petera Handkea

Objavljeno: 18:42h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa istaknutim austrijskim piscem Peterom Handkeom, kome je uručio Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.

- Srećan je srpski narod što u svoje prijatelje ubraja Petera Handkea. Našem narodu bolji, bliži glasnogovornici nisu potrebni. Kako bi i bili kada svaka Handkeova reč zvuči gromoglasno. Lično svaki put kada želim da razumem dramu našeg naroda na Kosovu potegnem za Handkeovom knjigom. Njegov antologijski prepis Disove "Možda spava" trajni je poklon našem narodu. Handke je prihvatio orden i mnogo učinio našem narodu - rekao je Vučić.

Srbija ovim ordenom pokazuje zahvalnost Peteru Handkeu. Hvala vam na svemu što činite za našu zemlju i Srbiju - istakao je predsednik.

- Apsolutno nisam bio spreman da ću primiti ovako jedan značajan orden. Rečeno mi je da ću da se susretnem sa predsednikom Vučićem i da ćemo da popijemo kaficu. Nisam spremio govor, ali to je odraz mog života. Često nisam bio spreman za nešto. Ja kada pomislim na Srbiju uvek se setim ikone Belog anđela. Srbija mi je uvek u lepom sećanju. hvala vam na orden - rekao je istaknuti nobelovac.

Vučić će se sa Handkeom, dobitnikom Nobelove nagrade za književnost, sastao u 18 sati u zgradi Generalnog sekretarijata, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Bonus video:

03:48

PREDSEDNIK VUČIĆ NA DANU SEĆANJA U DONJOJ GRADINI

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.