Nenad Borovčanin oštro reagovao na ukor: Vrh SPS-a kao Gestapo!
Foto: Dragana Udovičić

Burna reakcija

Nenad Borovčanin oštro reagovao na ukor: Vrh SPS-a kao Gestapo!

- Tada je Gestapo kažnjavao bez poziva okrivljenog, bez procesa i mogućnosti iznošenja odbrane ili kontraargumenata, a pošten patriota bivao tako kažnjen i osramoćen - poručio je Borovčanin u pismu rukovodstvu stranke
Objavljeno: 11:07h

Funkcioner socijalista Nenad Borovčanin oštro je reagovao na ukor pred isključenje, koji su on, Dijana Vukomanović, Novica Tončev i Ivana Petrović dobili prošle nedelje, optuživši rukovodstvo stranke da se ponaša kao Gestapo!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ukor Statutarne ili predsednikove komisije zbog navodnog verbalnog delikta liči mi na kažnjavanje iz perioda Drugog svetskog rata. Tada je Gestapo kažnjavao bez poziva okrivljenog, bez procesa i mogućnosti iznošenja odbrane ili kontraargumenata, a pošten patriota bivao tako kažnjen i osramoćen - poručio je Borovčanin u pismu rukovodstvu stranke, podsećajući da je sedište Gestapoa bilo u zgradi današnjeg Ministarstva spoljnih poslova, inače radnog mesta lidera SPS Ivice Dačića.

Borovčanin je partijskim saborcima dao "ukor pred svoje iščlanjenje iz SPS i vraćanja članske karte" i pozvao ih da "dezinfikuju" partiju od nekih pojava, odnosno da iščlane sve one funkcionere koji su se obogatili na ideji levice. Dačić je rekao da se ne meša u rad Statutarne komisije, koja je neposlušnoj četvorci dodelila "žuti karton" zbog javnih kritika na račun SPS i prepucavanja u javnosti. On je poručio da je Komisija nezavisan organ, ravnopravan sa predsednikom i Glavnim odborom. Dačić je iznošenje stranačkih stvari u javnost nazvao samoreklamerstvom i poručio da za takve neće biti mesta u SPS.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.