ORLIĆ: Danas je u Srbiji VIŠE MEDIJSKOG PLURALIZMA nego u vreme bivšeg režima
Vladimir Orlić, Foto: Printscreen

Član Predsedništva SNS

ORLIĆ: Danas je u Srbiji VIŠE MEDIJSKOG PLURALIZMA nego u vreme bivšeg režima

Istakao je da Aleksandru Vučiću i SNS nije bilo potrebna medijska moć da pobede na izborima bivšu vlast

Objavljeno: 12:26h

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je danas da je u Srbiji danas više slobode, medijskog pluralizma i neuporedivo više demokratije nego u vreme bivšeg režima i da, kada Dragan Đilas govori o stanju u medijima, to podseća na ''mrak iz vremena njegove vlasti''.

Orlić je, reagujući na saopštenje Đilasove Stranke slobode i pravde (S SP) o stanju medija u Srbiji, naveo da Đilas jedino može da ponudi ''povratak u mrak'' i dodao da zvanični nalazi Saveta za borbu protiv korupcije i Verice Baraća pokazuju da je Đilas sa svojim privatnim firmama uzurpirao medijski marketing ''kao niko pre njega''.

Orlić je u saopštenju naveo da u to vreme nije bilo moguće da se na javnom servisu pojave vanparlamentarne stranke i da je parlamentarne opozicije bilo samo u tragovima, kao i da tadašnja opozicija, kako kaže, nije imala pod svojom kontrolom sijaset TV kanala ni svog kablovskog operatera sa kontrolom 50 odsto tržišta.

''Svi njihovi portali danas u Srbiji nesmetano funkcionišu, Dajrekt medija posluje, kao i štamparija u kojoj mogu da štampaju šta god požele'', naveo je Orlić.

Istakao je da Aleksandru Vučiću i SNS nije bilo potrebna medijska moć da pobede na izborima bivšu vlast uz konstataciju da se na izborima, ipak, pita narod, a da Đjilas danas narodu nudi povratak u ''zlokobno doba'', a medijima da ih, kako kaže, ponovo ogrne mrakom.

Orlić je poručio je da Srbija danas gradi budućnost i da je ponosna što je, kako ocenjuje, obezbedila više slobode, medijskog pluralizma, neuporedivo više demokratije nego u vreme bivšeg režima.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.