Oštre mere protiv dilera droge: Kamere u svim školama i dvorištima povezane sa policijom!
Foto: AP

borba protiv narkotika

Oštre mere protiv dilera droge: Kamere u svim školama i dvorištima povezane sa policijom!

Narkomanska infekcija se najbrže širi u školi i to je problem koji postoji. Ne prodaje se najviše droge oko škola, mnogo gora mesta su noćni klubovi, folkoteke, mesta gde se noću okupljaju mladi
Objavljeno: 10:41h

Video nadzor koji će biti u svim školama povezan sa policijom, pomoći će da se oteraju narko dileri od škola, izjavio je jutros šef za prevenciju narkomanije Policijske uprave Beograd Lambe Đorelijevski.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nisu školska dvorišta mesta gde se prodaje najveća količina droga, ali jesu najopasnija mesta jer deca u školama provode dosta vremena, rekao je Đorelijevski jutros za RTS.

"Narkomanska infekcija se najbrže širi u školi i to je problem koji postoji. Ne prodaje se najviše droge oko škola, mnogo gora mesta su noćni klubovi, folkoteke, mesta gde se noću okupljaju mladi", dodao je on i najglasio da je najgora stvar ako među učenicima ima dilera, što se dešava sporadično.

"Mladi se identifikuju sa društvom i okolinom i to je najčešči uzrok da uđu u zavisnost od bilo koje psihoaktivne supstance, alkohola", kaže on.

Problem je, ističe, što direktori i nastavnici ne mogu da obezbeđuju prostor oko škole i tu je najčešća zamka jer se deca u kafićima okupljaju na odmorima.

Ipak, nastavni kadar mora da preuzme odgovornost za ekskurzije, proslave matura, kako deca ne bi došla u kontakt sa drogom.

Počeci zavisnosti su, nastavio je on, i dalje su marihuana, amfetamini (spid), sintetički kanabinoidi.

Roditelji moraju više da se uključe da prate svoje dete, a iako policija organizuje predavanja za roditelje u školama, odziv je još uvek loš.

"Narkomanija jedina bolest koju čovek sam odabere, ne prenosi se", zaključio je Đorelijevski.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.