Šabić: Još bez podataka iz slučaja Savamala, sve je tajna
Foto: Milan Obradović

Istraga još na početku

Šabić: Još bez podataka iz slučaja Savamala, sve je tajna

Poverenik je ranije doneo rešenje kojim je Višem javnom tužilaštvu naloženo dostavljanje tražiocu informacija podataka iz kojih se mogu saznati broj predmeta, kao i ime i prezime postupajućeg tužioca u slučaju Savamala, ali po tom rešenju nije postupljeno
Objavljeno: 12:22h

Poverenik Rodoljub Šabić pisao je Republičkom javnom tužiocu jer Više javno tužilaštvo ne dostavlja tražene informacije o "slučaju Savamala".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Poverenik je ranije doneo rešenje kojim je Višem javnom tužilaštvu naloženo dostavljanje tražiocu informacija podataka iz kojih se mogu saznati broj predmeta, kao i ime i prezime postupajućeg tužioca u slučaju Savamala, ali po tom rešenju nije postupljeno.

Poverenik upozorava da je reč o nepoštovanju zakona i prekršaju koji je kažnjiva. Poverenik stoji na stanovištu da je nepoštovanje i kršenje zakona od bilo kog organa vlasti uvek razlog za zabrinutost, a posebno kada to čini organ kakav je tužilaštvo kome je, uz ostale, jedna od osnovnih funkcija da "štiti zakonitost". Stoga, kako se navodi, poverenik očekuje da Republički javni tužilac u skladu sa pozicijom i autoritetom u okviru tužilačke organizacije obezbedi da postupanje višeg javnog tužioca u Beogradu bude u skladu sa zakonom, navedeno je u saopštenju iz kancelarije Poverenika.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.