Kako je propao DS rock`n`roll? Zašto su demokrate prsle načisto?
Foto: Profimedia, Fonet, Stefan Jokić, Beta

na sledećim izborima - cenzus

Kako je propao DS rock`n`roll? Zašto su demokrate prsle načisto?

Ova stranka do sada je imala 6 predsednika, a trenutno se nalazi u jednoj od najtežih pozicija od formiranja
Objavljeno: 14:27h

Međutim, malo je toga uspeo da uradi. Iz stranke su otišli brojni funkcioneri i vlasnici ministarskih fotelja, a jedan od najbližih saradnika ubijenog premijera Zorana Đinđića, Vladimir Beba Popović, u javnosti iznosi optužbe kojih bi se i najgore starlete postidele.

Na stranačkim izborima iste godine kormilo DS preuzima Dragan Đilas. U nezahvalno vreme, dok SNS s Vučićem na čelu sve više uzima vlast, pokušao je da stabilizuje stranku i spreči dalji raspad. Međutim, ne uspeva i nakon dve godine, dolazi do novih izbora.

Zahvaljujući prilično slabim rezultatima DS na svim nivoima, Bojan Pajtić na stranačkim izborima pobeđuje Dragana Đilasa i dolazi na čelo stranke.

Članstvo, lokalni, kao i prestonički funkcioneri nastavljaju da se svađaju i cepaju, pa su unutar stranke počele da se stvaraju frakcije, a jedan broj članova prelazi u druge stranke, pre svega u SNS.

foto: Beta

Demokratska stranka zapada u veliku krizu, a poslednji parlamentarni izbori na kojima se bukvalno jedva izborila za ulazak u Skupštinu Srbije, samo su potvrdili sve to. Ovakav pad, slab rad, ali i konstantni napadi dela medija koji su naklonjeni SNS, doprinose lošem rejtingu Pajtića.

Sve to kulminira na upravo završenim izborima. Na njima predsedničku funkciju u ovoj stranci preuzima Šutanovac. Usledilo je ono što je karakteristično za sve postizborne periode - masovan odlazak funkcionera. Povlačenje je najavio dojučerašnji lider Bojan Pajtić, kao i visoki funkcioner Amir Bislimi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.