PREDSEDNIK O "NON PEJPERU": Neki više vole da sa mapom povezuju Srbiju nego Janšu
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

aktuelna tema

PREDSEDNIK O "NON PEJPERU": Neki više vole da sa mapom povezuju Srbiju nego Janšu

Vučić je primetio i da nekima ne odgovara da o tome govore ili da sa tom mapom povezuju Janšu illi nekoga iz EU, već bi više voleli da to pripišu Srbiji, od pojedinih krugova u Crnoj Gori, BiH, Zagrebu

Objavljeno: 22:10h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je večeras, povodom navodnog "non pejpera" slovenačkog premijerka Janeza Janše, koji prekraja granice na Blakanu, da nikakvu mapu ili plan nije video, da može da pretpostavi šta bi Janša pomislio ili želeo, ali da nešto što nije ni video ne može ni da zameri ni da pohvali.

Vučić je primetio i da nekima ne odgovara da o tome govore ili da sa tom mapom povezuju Janšu illi nekoga iz EU, već bi više voleli da to pripišu Srbiji, od pojedinih krugova u Crnoj Gori, BiH, Zagrebu.

- Ali, to mnogo više govori o njima, nego o nama . A, ja nisam neko ko će lažno da optuži nekoga poput Janše, a da nešto nisam video, rekao je Vučić za TV B92.

Ponavlja da nikakav plan nije video, te da bi lagao kada bih rekao nešto drugo, ali da da može da zamisli šta bi Janša pomislio, rekao ili želeo da vidi.

- Ali, ja to nisam video i ne mogu ništa da kažem, ni da zamerim ni da pohvalim. Ne znam gde su to videli neki drugi, kako su videli, ali znam da još od komunističkog vremena, čim bi neko rekao bilo šta o srpstvu, što ne bi bilo nacionalnistički ili šovinistički, bio bi prokazan i o njemu bi se govorilo sve najgore, rekao je Vučić.

Dodaje da su bar tri zemlje regiona, orekstrirano pocele da napadaju Janšu, ali i Srbiju, pa njega “usput”, što je kaže, matrica koja postoji od 1950-ih i 1960-ih godina.

- Ta matrica postoji i u Srbiji, posebno u beogradskoj časršiji u kojoj sve što se povezuje sa bilo kakvom idejom srpstva, od spomenika Stefanu Nemanji, do obnove Hrama i sve što radimo, uvek je problem. Šta god da uradite, uvek je problem, jer će to da vrati tobože nacionalističku Srbiju", rekao je Vucić.

Kako kaže, i u rebalansu budžeta pojedini zameraju zašto se izdvaja još para za vojsku.

- Valjda ne treba da imamo vojsku? Kada se sa svim tim suočite, znate da će svaki pokušaj da učinite da Srbija bude ozbiljna držva, da pomognete svom narodu, biti osuđena na propast u sopstvenoj javnosti”, rekao je Vučić.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.