Američki izbori tresu i Srbiju: Za koga bi glasali Srbi, a za koga naše komšije?
Foto: AP/Fonet

Napravljeno istraživanje u sad

Američki izbori tresu i Srbiju: Za koga bi glasali Srbi, a za koga naše komšije?

Predstojeći predsednički izbori u SAD su izazvali mnogo pažnje i u Srbiji, a Ameri su zbog svoje opsednutosti statistikom napravili i svetsko istraživanje na temu njihovog budućeg predsednika. Ukoliko želite, možete da glasate i vi
Objavljeno:

Na internet stranici "worldwide.vote" napravljeno je istraživanje koje omogućuje da korisnici interneta širom sveta uzmu učešće u glasanju na predsedničkim izborima u SAD, i odluče se kome će dati svoj glas, Donaldu Trampu, ili Hilari Klinton.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema dosadašnjim rezultatima, većina korisnika neta u našoj zemlji je glasala za Trampa, i njegova prednost je više nego ubedljiva. Naime, od 626 glasova u ovom trenutku, kontroverzni američki biznismen je pokupio čak 95 odsto ovdašnjih glasova, što i nije veliko iznenađenje, shodno tome da je muž Hilari Klinton ubedljivo najomraženiji američki predsednik u istoriji kod Srba.

foto: Printskrin: worldwide.vote

Sa ovom odlukom se prema svemu sudeći slažu i oni Srbi koji žive u SAD i koji imaju pravo glasa, jer se prema rečima Danijele Sremac, predsednice Srpskog instituta u Vašingtonu, naši zemljaci odlučuju se za partiju koja podržava njihove principe bilo domaće ili u sferi međunarodne politike.

- Tokom raspada Jugoslavije kada su demokrate sa Klintonom na vlasti dominirali Vašingtonom, Srbi u Americi su bili svedoci loše politike demokrata i nepravednih stavova zbog kojih je Amerika postala avijacija protiv Srba u svrsi podrške drugim etničkim grupama u oduzimanju srpskih teritorija - objasnila je ona.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.