Vučić: Mislili su da sam lud kada govorim o stabilnosti, ali... (FOTO)
Foto: Fonet

posle njujorka...

Vučić: Mislili su da sam lud kada govorim o stabilnosti, ali... (FOTO)

Mislim da smo mnogo dobrog posla napravili za Srbiju u SAD, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić, po završetku boravka u Njujorku gde je govorio na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i imao niz bilateralnih susreta
Objavljeno: 20:29h

Vučić je za Televiziju Pink rekao da je srpska delegacija prijateljski dočekana, da je imao mnogo razgovora sa drzavnim zvaničnicima i potencijalnim investitorima, a da je jedna od glavnih tema bila regionalna stabilnost.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bilo je reči i o tome šta Srbija mora da promeni u pravosuđu, do ostvarenja punog funkcionisanja pravne države, ali kako je rekao, o tome je možda najmanje bilo reči jer te promene moramo da učinimo, pre svega, zbog sebe.

- Mislim da smo mnogo dobrog posla napravili za Srbiju - istakao je Vučić.

Za Srbiju je važno da ide napred i da pozitivni efekti fiskalne konsolidacije donesu dobrobit građanima zbog čega ga, kako je rekao, i brine skretanje sa tih važnih životnih tema na one koji bi da izazovu regionalnu nestabilnost.

foto: Fonet

Kako kaže, u Njujorku je imao utisak da njegovi sagovornici prvi put shvataju ozbiljno njegovu zabrinutost zbog rastuće regionalne nestabilnosti.

- Mislili su ranije, ne moji sagovornici ovde, ali neki drugi, da sam pomalo lud kad govorim o stabilnosti, a sad vide da nisam bio lud i govorio gluposti, već da je to imalo smisla - naveo je Vučić, dodajući da veruje da je i poziv šefa nemačke diplomatije za bilateralni susret upravo zbog razgovora o regionalnoj stabilnosti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.