Vučić se oglasio iz Njujorka o susretu sa Klintonom i Izetbegovićem!
Foto: Fonet

premijer o poziciji srbije

Vučić se oglasio iz Njujorka o susretu sa Klintonom i Izetbegovićem!

- Ne bavimo se predsedničkim izborima u Americi. Mala smo zemlja, i mali sam ja lider da bih podržavao nekoga - kaže Vučić iz Njujorka
Objavljeno: 17:01h

Na pitanje da li se u Njujorku sastao i sa republikancima, s obzirom da je gostovao na panelu Klintonove fondacije, premijer Vučić je iz Njujorka za b92 odgovorio:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Sastajemo se sa svima, ali se ja ne izjašnjavam i ne pada mi na pamet da se izjašnjavam. Ne bavimo se predsedničkim izborima u Americi. Mala smo zemlja, i mali sam ja lider da bih podržavao nekoga. To neka nastave oni koji misle da su veliki - kazao je premijer za B92, ali nije želeo da komentariše brojne priče o navodnoj podršci Klintonu prisustvom na panelu njegove fondacije.

O susretu sa Bakirom Izetbegovićem u Njujorku kaže:

foto: Vlada Srbije

- Moje je bilo da na dostojanstven način prihvatim njegovo prisusutvu na ovom skupu, da se rukujem. Inače, dobio sam brojne poruke od brojnih svetskih zvaničnika da ne obraćam pažnju na Halilovića, ali sam ih pitao zašto niko od njih ne reaguje, zašto niko nije rekao javno da je to besmisleno, da je reč o ludaku koji preti ratom.

foto: B92 printscreen

- Mislim da je Srbija reagovala pristojno, odgovorno i ozbiljno. Ne učestvujemo u brojnim igrama, ali nećemo dozvoliti rušenje Republike Srpske i Dejtonskog sporazuma - kazao je on.

Rata neće biti: Susret Vučića i Izetbegovića u Njujorku! (FOTO)

Premijer Aleksandar Vučić predvodi delegaciju Srbije na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, a tokom zasedanja, koje traje do 26. septembra, učestvuje na brojnim skupovima, diskusijama ali predviđen je i niz bilateralnih susreta premijera Vučića sa visokom zvaničnicima, koji učestvuju na 71. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Premijer je bio i učesnik panela o Srebrenici u okviru "Klintonove globalne inicijative".

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.