INTERVJU PREDSEDNIKA SRBIJE ZA CNN: Za nas je vakcinacija pitanje SPASAVANJA ljudskih života (VIDEO)
Predsednik Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/youtube

vakcinacija u srbiji

INTERVJU PREDSEDNIKA SRBIJE ZA CNN: Za nas je vakcinacija pitanje SPASAVANJA ljudskih života (VIDEO)

Vučić je rekao da su sve vakcine dobile odobrenje nadležnih agencija

Objavljeno:

Čuvenoj američkoj televizijskoj mreži Si-En-En, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju gde je govorio o procesu vakcinacije protiv korona virusa u Srbiji.

– Za nas vakcinacija nije bila geopolitičko pitanje, za nas je to bilo pitanje spasavanja ljudskih života. Mi smo se pripremili na najbolji način. Mnogo smo uložili u digitalizaciju Srbije. Vidite i danas na Beogradskom Sajmu kako je vakcinacija dobro organizovana. To znači da su naši softveri među najboljima na svetu i ja sam duboko ponosan zbog toga što smo bili uspešni u tome. Što se tiče nabavke vakcina, nabavili smo ih iz svih delova sveta. Sad možete u Srbiji dobiti američku, britansku, rusku i kinesku vakcinu. Možete da birate vakcinu – izjavio je predsednik.

Vučić je rekao da su sve vakcine dobile odobrenje nadležnih agencija.

– Naš posao je bio da dobijemo što više vakcina. Naše agencije su morale da odobre za te vakcine i one su to uradile i počeli smo sa vakcinacijom. Veoma sam ponosan i mislim da je to dobro i za region. LJudi su počeli da dolaze u Srbiji ne samo iz zapadnog Balkana. Nama to ne smeta. Mislimo da svako treba da primi obe doze vakcine i da bude spasen. Nemoguće je Srbiju odvojiti od regiona – rekao je Vučić.

On je istakao važnost i pomoći ljudima u regionu.

– Najbitnije pitanje je da li možemo da spasimo ljudske živote ili ne. Ako smo mogli da pomognemo nekome iz Sarajeva, Podgorice, Skoplja, to je u velikoj meri isto kao da smo to uradili ljudima iz Niša, Kragujevca, Novog Sada, Beograda, iako smo odgovorni samo za njih. Ovo je naš region, to su naše komšije i dobro je ako mi možemo da pomognemo njima, to je dobro. Ako oni mogu da pomognu nama, mi ćemo biti zahvalni. Mislim da je to fer i da pokazuje da smo orijentisani ka budućnosti i da ne želimo da idemo u prošlost, da pričamo o problemima koji izazivaju podele. Ako možemo da uradimo nešto zajedno, to je dobro i to je veoma važno – rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio na dobar BDP koji je Srbiji omogućio da unapredi zdravstveni sistem.

On je najavio i da će Srbija dobiti vakcine iz Kovaks programa, te istakao da je Srbija na evropskom putu.

Bonus video:

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.