Dinamičan, sposoban, razdrmaće UN: Svetski mediji na sva zvona hvale Jeremića!
Foto: Reuters

favorit

Dinamičan, sposoban, razdrmaće UN: Svetski mediji na sva zvona hvale Jeremića!

Još jedan prestižni svetski medij hvali Jeremića
Objavljeno: 16:31h

Najbolji izbor za reformu Ujedinjenih nacija (UN) bio bi kandidat Srbije Vuk Jeremić, ocenio je američki Volstrit džornal (WSJ) u jučerašnjem tekstu o trci za izbor novog generalnog sekretara svetske organizacije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

No, sada još jedan prestižni svetski medij hvali Jeremića.

Britanski Telegraf je objavio analizu kandidata za generalnog sekretara UN, s posebnim osvrtom na plan koji je pripremio Vuk Jeremić.

U tekstu se ističe da je sadašnji generalni sekretar UN Ban Ki-mun jedan od najgorih u istoriji i da pred njegovim naslednikom stoji težak posao.

Ipak, ocenjuje se da je bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić i dalje u samom vrhu liste kandidata.

foto: Reuters

- Njegova vizija je da razdrma sklerotičnu organizaciju. Napravio je detaljnu političku platformu sa 53 definisana zadatka koje planira da implementira od prvog dana. Nijedan kandidat za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija nije to uradio pre. On je dinamičan, sposoban i zna sistem funkcionisanja - navodi "Telegraf".

Pet stalnih članica SB UN sa pravom veta, SAD, Rusija, Velika Britanija, Kina i Francuska, moraju na kraju da postignu saglasnost o kandidatu za generalnog sekretara UN, a Jeremićev najjači konkurent je Portugalac Antonio Gutereš, koji je u svim dosadašnjim neformalnim izjašnjavanjima bio na prvoj poziciji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.