Paulo Koeljo piše roman o Radovanu Karadžiću!
Foto: Reuter, Profimedia

Ulazi u kapitalna književna dela

Paulo Koeljo piše roman o Radovanu Karadžiću!

Karadžić za sada nije prihvatio da deo svoje lažne biografije potpuno ogoli i ispriča brazilskom književniku. Iako svestan da bi njegova filmska priča imala planetarni odjek, a sa Koeljovim potpisom i milionske tiraže, haški pritvorenik još vaga ovu vrlo primamljivu ponudu
Objavljeno: 07:38h

Kako “Novosti” ekskluzivno saznaju, ovaj njegov predlog stigao je u hašku ćeliju ratnog predsednika Republike Srpske. I ne samo to, popularni književnik spreman je da dođe u Holandiju i da sa nekadašnjim liderom bosanskih Srba provede dve nedelje, kako bi mu ovaj potanko ispričao kako se godinama skrivao pod lažnim imenom i bradom doktora Dragana Davida Dabića!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako prenose dobro obavešteni izvori, Karadžić za sada nije prihvatio da deo svoje lažne biografije potpuno ogoli i ispriča brazilskom književniku. Iako svestan da bi njegova filmska priča imala planetarni odjek, a sa Koeljovim potpisom i milionske tiraže, haški pritvorenik još vaga ovu vrlo primamljivu ponudu.

Nesumnjivo je da je skrivanje doktora Dabića bilo originalnije, a njegova fizička transformacija veštija nego u bilo kom kriminalističkom filmu. Slobodno se krećući među narodom, šetajući po srpskoj prestonici, idući i na posao, praktično pred nosem svim službama koje su ga godinama jurile, Karadžić je imao najbolji zaklon.

Hapšenje se odigralo 18. jula 2008. kada je pao u ruke agenata BIA. Sve se dogodilo u autobusu 73, oko pola devet uveče. Dva agenta prišli su mu s leđa i stavili mu kapuljaču na glavu, tako da nije mogao da vidi ko ga je uhapsio. Nije se opirao. Tek četiri dana kasnije, 21. jula, vest je obišla planetu.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.