Vučić i Dačić na Generalnoj skupštini UN: Ovo je veoma bitno zasedanje za Srbiju
Foto: Beta

Vrh države u Njujorku

Vučić i Dačić na Generalnoj skupštini UN: Ovo je veoma bitno zasedanje za Srbiju

Delegaciju Srbije će predvoditi predsednik vlade Aleksandar Vučić
Objavljeno:

Kao član Trojke OEBS-a, učestvovaće i na događaju na visokom nivou koji organizuje ministar inostranih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer, u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u, na temu "Snaga civilnog upravljanja krizama - jačanje kapaciteta OEBS-a kao regionalne organizacije po osnovu Glave VIII Povelje UN".

Dačić: Kad nismo propali 5. oktobra, nećemo ni sad!

Učešće na generalnoj debati biće prilika i za realizaciju brojnih bilateralnih susreta prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Dačića sa ministrima spoljnih poslova i drugim zvaničnicima država članica Ujedinjenih nacija, kao i sa visokim predstavnicima međunarodnih organizacija, uključujući UN, EU i Savet Evrope.

foto: Fonet

Susreti će, kako se navodi, biti iskorišćeni za prezentaciju ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije, posebno onih na planu evropskih integracija i odbrane suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje i nacionalnih interesa u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Na ovaj način nastaviće se aktivnosti lobiranja protiv daljih priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti KiM intenzivno vođene i tokom učešća ministra Dačića na 17. Samitu Pokreta nesvrstanih zemalja, na ostrvu Margarita u Venecueli, koji je bio održan od 15. do 18. septembra.

(Espreso.co.rs/Tanjug)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.