Vučić i Dačić na Generalnoj skupštini UN: Ovo je veoma bitno zasedanje za Srbiju
Foto: Beta

Vrh države u Njujorku

Vučić i Dačić na Generalnoj skupštini UN: Ovo je veoma bitno zasedanje za Srbiju

Delegaciju Srbije će predvoditi predsednik vlade Aleksandar Vučić
Objavljeno:

U Njujorku sutra počinje 71. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojem će srpsku delegaciju predvoditi predsednik vlade Aleksandar Vučić.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova u delegaciji će biti potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji će tokom zasedanja, koje traje do 26. septembra, učestvovati na brojnim skupovima i to će biti prilika da se predstave stavovi Srbije u vezi sa ključnim pitanjima od međunarodnog značaja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šef srpske diplomatije učestvovaće, između ostalog, na Samitu UN-a o izbeglicama i migrantima, 19. septembra, kao i na više skupova regionalnog formata, uključujući radni sastanak MIP-ova Zapadnog Balkana sa komesarom EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom i ministarske sastanke Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi i Centralnoevropske inicijative.

Cela Hrvatska priča o ovim Vučićevim rečima: S Plenkovićem će biti teže nego sa Milanovićem!

U kontekstu predsedavanja Srbije Organizaciji za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC), ministar Dačić će biti domaćin neformalnog sastanka Saveta MIP-ova zemalja članica ove Organizacije, 23. septembra.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.