SVM NOVOG SADA: Stranka slobode i pravde – protivno svom imenu – ne zalaže ni za slobodu, ni za pravdu
SVM - Savez vojvođanskih Mađara, Foto: Pintscreen

VESTI

SVM NOVOG SADA: Stranka slobode i pravde – protivno svom imenu – ne zalaže ni za slobodu, ni za pravdu

Gradonačelnik Miloš Vučević je uprkos napadima od strane opozicionih stranaka, u više navrata izrazio svoju ličnu podršku podizanju spomenika

Objavljeno:

Novosadski Gradski odbor SVM saopštio je da je ogorčen jer je "Stranka slobode i pravde izvršila atak na pravo na sećanje na nevine žrtve i na međunacionalne odnose u Novom Sadu".

- Podizanje spomenika svim nevinim žrtvama 1944-45 je inicirao Novosadski gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara, odobravanje podizanja je sprovedeno u potpunosti u skladu sa odlukama Skupštine grada o podizanju i održavanju spomenika na teritoriji grada, kao i sa Zakonom o ratnim memorijalima. Gradonačelnik Miloš Vučević je uprkos napadima od strane opozicionih stranaka, u više navrata izrazio svoju ličnu podršku podizanju spomenika - navela je Anamarija Viček, predsednica Novosadskog Gradskog odbora SVM.

Ona je istakla da se, u suprotnosti sa tvrdnjom SSP-a, planira da natpis na spomeniku ne sadrži imena, već na tri jezika, srpskom, mađarskom i nemačkom stoji natpis: U spomen svim nevinim žrtvama 1944/45 - Minden ártatlan áldozat emlékére 1944/45 - In Erinnerung an alle unschuldigen Opfer 1944/45.

- Lažiranje činjenica je najbolji dokaz da SSP na politikantski način manipuliše podacima, kao što je netačna tvrdnja i o navodnom iznosu od 160 miliona dinara – tačan podatak je da je iz budžeta grada Novog Sada za ovaj spomenik predviđeno sveukupno 2,4 miliona dinara. Ovo pokazuje da se SSP – protivno svom imenu – ne zalaže ni za slobodu, ni za pravdu, a umesto rada i stvaranja rezultata samo pokušava da razori nešto što je od visoke moralne vrednosti, u ovom slučaju, sećanje na nevine žrtve.

Novosadski Gradski odbor SVM-a ovim putem izražava zahvalnost gradonačelniku Milošu Vučeviću što je razumeo potrebu porodica za uvažavanjem bola zbog gubitka svojih najbližih, a nevinih. Njegov doprinos je merljiv na polju dobrih međunacionalnih odnosa u našem gradu.

Novosadski Gradski odbor SVM-a zahteva od Gradskog odbora SSP-a da uputi javno izvinjenje porodicama više od 1000 nevinih žrtava koje su čekale sedam i po decenija da grad uvaži i njihovu bol - istakla je ona.

Bonus video:

(Espreso/SVM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.