Nije im dosta krvi: Albanski studenti žele da sruše Crkvu Hrista Spasa u Prištini!
Foto: Wikipedia/Bdx

Smeta im hram

Nije im dosta krvi: Albanski studenti žele da sruše Crkvu Hrista Spasa u Prištini!

Studenti ocenjuju da su radovi na sređivanju crkve preduzeti, kako bi se izazvale međuetničke tenzije i da radova ne može biti bez dozvole vlasti
Objavljeno: 10:33h

Albanski studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Prištini reagovali su povodom akcije čišćenja i uređenja nedovršenog hrama Hrista spasa, izrazivši čuđenje, zbog čega crkva još nije srušena.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Zato što je ovaj objekat sagrađen u vreme Miloševićevog režima, upravo u dvorištu univerzitetskog kampa, izražavamo duboko ogorčenje zašto vlasti Kosova još uvek ništa nisu preduzele na rušenju ovog objekta, ili promeni njegove namene, u objekat koji bi služio studentima", navodi se u pismu albanskih studenata poslatom medijima u Prištini.

Studenti ocenjuju da su radovi na sređivanju crkve preduzeti, kako bi se izazvale međuetničke tenzije i da radova ne može biti bez dozvole vlasti.

Studenti navode kako nisu protiv bilo koje religije ili verskog objekta, ali su protiv "degradacije univerziteta i nacionalnog identiteta".

Lokalne vlasti u Prištini obustavile su radove na čišćenju nedovršene Crkve Hrista Spasa u tom gradu i radnicima Eparhije raško-prizrenske naredile prekid radova dok ne budu imali dozvolu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.