Kokanu Mladenoviću krivična prijava za rušenje poretka!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zbog pitanja premijeru

Kokanu Mladenoviću krivična prijava za rušenje poretka!

Intervju pod naslovom "Ovo zlo mora biti ugušeno u krvi, ’90-te su došle na naplatu" je već zaslužio jedno novinarsko pitanje upućeno premijeru, a sada i krivičnu prijavu. I to, ni manje ni više, nego za rušenje ustavnog poretka
Objavljeno: 08:37h

Nakon otkazivanja predstave Koštana u kojoj je glavnu ulogu trebalo da ima Božo Vrećo, reditelja Kokana Mladenovića je po povratku iz Rumunije sačekala i krivična prijava zbog rušenja ustavnog poretka, i to sve zbog jednog intervjua.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Intervju pod naslovom "Ovo zlo mora biti ugušeno u krvi, ’90-te su došle na naplatu" je već zaslužio jedno novinarsko pitanje upućeno premijeru, a sada i krivičnu prijavu. I to, ni manje ni više, nego za rušenje ustavnog poretka.

Zoran Đuričić koji je prijavu i podneo kaže da je to učinio iz ličnih razloga, ali nije želeo da o tome govori pred kamerama, a ni telefonskim putem. Kako kaže, štiti ga zakon o zaštiti uzbunjivača.

Mladenović, s druge strane, tvrdi da je reč o još jednoj vrsti pritiska, da polako klizimo u totalitarizam, i ne smatra da stavovi mogu da sruše ustavni poredak.

"Mislim da je Srbija već sama po sebi uništena i ponižena zemlja. Zemlja bez morala, zemlja rijaliti programa, zemlja svakolike estrade i kriminala. Taj poredak ne postoji da bi se srušio, niti se poredak može rušiti na ulici, kao što sam rekao", smatra reditelj Kokan Mladenović.

On dodaje i da je posao zaposlenih u kulturi da ukazuju na ono što ne valja.

"Zaprepašćuje me što ja upravo mislim da bi radnici od kulture morali da imaju mnogo protiv tretmana u ovoj zemlji, opšte nekulture u kojoj živimo, jednog ogromnog zabrinjavajćeg jednoumlja u kome živimo", kaže on.

Nastavak priče sledi u utorak za kad je predvidjeno saslušanje. Za kršenje tog člana ustava predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.