Tragedija na Srebrnom jezeru: Pritvor do 30 dana zbog utapanja braće!
Foto: Facebook/Nikola Petrović

Sud odlučio

Tragedija na Srebrnom jezeru: Pritvor do 30 dana zbog utapanja braće!

Na predlog osnovnog javnog tužioca pritvor je određen Zoranu J, direktoru OŠ “Karađorđe” iz Rače, Marku G, treneru školskog fudbalskog kluba i bračnom paru Draganu S. (64) i Milanki S. (63) iz Niša
Objavljeno: 14:41h

Osnovni sud u Velikom Gradištu odredio je pritvor do 30 dana za četvoro uhapšenih koji se smatraju odgovornim za utapanje dvojice dečaka u Srebrnom jezeru - braće Stefana (14) i Nikole (13) Petrović iz Trske kod Rače.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na predlog osnovnog javnog tužioca, zbog osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti, pritvor je određen Zoranu J, direktoru OŠ “Karađorđe” iz Rače, Marku G, treneru školskog fudbalskog kluba i bračnom paru Draganu S. (64) i Milanki S. (63) iz Niša, koji su dečacima iznajmili pedaline. Svima njima određen je pritvor kako ne bi mogli da utiču na svedoke, čija saslušanja predstoje narednih dana.

Majka nastradalih dečaka: Glavni krivci su direktor škole i trener, mogli su makar da izjave saučešće! Za krivično delo za koje se svi pritvoreni sumnjiče, zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Direktor i trener terete se jer nisu vodili računa o bezbednosti đaka koje su poveli na utakmicu u Veliko Gradište, dok se vlasnici pedalina terete da su ih iznajmili maloletnicima i to bez zaštitnih prsluka.

Zbog utapanja dva dečaka: Uhapšeni muškarci koji su iznajmili pedaline stradaloj braći, priveden i direktor! Braća Stefan i Nikola utopila su se u Srebrnom jezeru u nedelju popodne, dok su se vozili na pedalini, na kojoj su bili sa još četiri svoja druga. U jednom trenutku, Stefan je pao u vodu, pa je brat skočio za njim da mu pomogne, ali su ubrzo obojica potonula, jer su bili neplivači. Njihova tela pronađena su u ponedeljak popodne i predata roditeljima radi sahrane, bez obavljanja obdukcije, jer se smatralo da ona nije potrebna, pošto je bilo nesumnjivo da je smrt nastupila zbog utapanja u jezeru.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.