Radulovićevi napali muftijin fakultet: Studenti će postati najveće žrtve prevare!
Foto: Fonet, Facebook

pokreću ocenu ustavnosti!

Radulovićevi napali muftijin fakultet: Studenti će postati najveće žrtve prevare!

"Vlada Srbije je svojim zaključkom iz novembra 2015. godine suspendovala Zakon o visokom obrazovanju i omogućila rad Univerzitetu u Novom Pazaru, koji je Komisija za akreditaciju odbila da akredituje jer ne ispunjava osnovne uslove da bi bio priznat kao visokoškolska ustanova" navode iz DJB
Objavljeno: 10:07h

Pokret Dosta je bilo, izdao je saopštenje u kome kaže da će podneti incijativu Ustavnom sudu Srbije sa zahtevom da oceni ustavnost zaključka Vlade Srbije kojim je Zukorlićev univerzitet izuzet iz zakonskog okvira Republike Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oni navode da "Vlada ne može donositi zaključke koji su u suprotnosti sa zakonom i da je ovde u pitanju zloupotreba vlasti i političkih veza, suprotna javnom interesu".

Zakon o visokom obrazovanju iz 2005. godine uveo je obavezu akreditacije visokoškolskih ustanova (čl 116).

Iz pokreta objašanjavaju da je Komisija za akreditaciju odbila da akredituje Zukorlićev univerzitet, ali i da je uprkos tome Vlada zaključila da:

„do okončanja postupka akreditacije visokoškolske ustanove i studijskih programa smatraće se da ima dozvolu za rad u svom sedištu i da ima pravo na izdavanje javnih isprava, a za studijske programe koje izvodi smatraće se da su odobreni”.

"Ovim zaključkom Vlade Zukorliću je omogućeno da naplaćuje upis i studiranje na šest fakulteta koji su locirani u Novom Pazaru, ali i na isturenim odeljenjima u Nišu, Pančevu, Subotici i Beogradu".

foto: Fonet

Pokret Dosta je bilo je u ovom saopštenju naveo i da su "političkim interesima i interesima ličnog bogaćenja podređeni javni interes kvalitetnog visokoškolskog obrazovanja. Urušen je i celokupan pravni poredak Srbije jer je poništen princip jednake primene zakona za sve", navode iz DJB.

Dosta je bilo: LDP-ovac sam sebi nezakonito odredio platu od 100 hiljada!

Oni kažu da je omogućavanje Mumameru Zukorliću da njegov univerzitet bude izuzet od dejstva Zakona o visokom obrazovanju "samo zato što je njegov univerzitet, predstavlja potčinjavanje vlasti interesima SNS-a i samim tim povredu načela člana 5 stav 4 Ustava".

Nakon odluke Ustavnog suda sve diplome, doktorati i profesorska zvanja stečena na nelegalan način biće dovedeni u pitanje, a studenti će postati najveće žrtve muftijine prevare.

Na kraju Pokret Dosta je bilo će zahtevati da Ustavni sud Republike Srbije pokrene postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti zaključka Vlade Srbije i da zakaže javnu raspravu na koju će pozvati predstavnike akademske zajedice, u prvom redu akademika Teodorovića koji je javnosti ukazao na ovaj problem, te da nakon sprovedenog postupka utvrdi da je osporeni akt u suprotnosti sa Ustavom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.