U Valjevu prvi skupštinski Kolegijum van zgrade parlamenta: Ivica Dačić o temama razgovora! (FOTO)
Kolegijum, Foto: Skupština Srbije

važna sednica

U Valjevu prvi skupštinski Kolegijum van zgrade parlamenta: Ivica Dačić o temama razgovora! (FOTO)

Dačić je rekao da je želja predstavnika parlamenta da budu što više u kontaktu sa narodom koji ih je birao

Objavljeno:

Sednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srbije održana je danas u Valjevu i to je prvi kolegijum koji je organizovan van zgrade republičkog parlamenta. Inače se sednice skupštinskog Kolegijuma održavaju svakog utorka, a na predlog šefa Poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića sednica je danas održana u Valjevu.

1 / 4 Foto: Skupština Srbije

Predstavnici parlamenta nakod sednice Kolegijuma razgovarali su sa načelnikom okruga, gradonačelnikom Valjeva i predsednicima opština.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je na konferenciji za novinare nakon sednice Kolegijuma rekao da su razgovarali o temama koje su važne za građane, kao što su rekonstrukcija Valjevske bolnice, aerozagađenja, regionalni otpad, putevi, ali i izmena Zakona o eksploataciji prirodnih resursa.

"Razgovarali smo o promeni Zakona za korišćenje resursa, jer po važećem zakonu sva naknada za korišćenje resursa (u slučaju Valjeva voda) ide Republici, a ne vraća se opštini", rekao je Dačić.

On je naveo da je to verovatno ostalo još iz vremena Mlađana Dinkića koji je sve prebacio na republički nivo i da će o toj temi razgovarati sa predstavnicima Vlade Srbije.

Na pitanje novinara zašto baš Valjevo i kakav će benefit građani imati od toga, Dačić je rekao da će probleme i predloge Valjevaca koje su danas čuli proslediti nadležnim organima.

"Mi ne zamenjujemo Vladu, ni organe izvršne vlasti. Ali što češće se ponavlja da problem postoji, i što češće se traži rešenje, pre će i da se dobije", rekao je on.

Dodaje da je želja predstavnika parlamenta da budu što više u kontaktu sa narodom koji ih je birao, da za današnji Kolegijum učesnici ne dobijaju nadoknadu, već sami snose troškove puta.

"Jedina je želja da Skupština Srbije ne bude samo Beogradu", naveo je ovom prilikom predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.