Država finansira fondaciju Zoran Đinđić: I Pajtić pohvalio Vučićev potez
Foto: Facebook

u slavu demokrate

Država finansira fondaciju Zoran Đinđić: I Pajtić pohvalio Vučićev potez

Fondacija “Dr Zoran Đinđić” je poslednjih godina ostala bez velikog broja sponzora pa su joj za dve godine prihodi smanjeni čak tri puta
Objavljeno: 07:18h

Fondacija “Dr Zoran Đinđić” finansiraće se od sledeće godine iz državnog budžeta, najavio je premijer Aleksandar Vučić.

foto: FoNet

Kako je rekao, finansiranje fondacije biće po prvi put stalna kategorija u budžetu, jer je to deo srpske istorije i obaveza državnika, bez obzira na razlike u viđenju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovu novinu pozdravio je i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić.

foto: Fonet

- I treba država da finansira Fondaciju “Dr Zoran Đinđić”. On je bio prvi demokratski premijer ove zemlje i tragično je stradao da Srbija postane pristojno društvo - istakao je Pajtić.

Budžetsko finansiranje fondacije koja nosi naziv ubijenog premijera podržao je i advokat porodice Đinđić Rajko Danilović.

- To je prva konkretna stvar koju je napravio premijer Vučić, posle načelne izjave da će ispitati političku pozadinu ubistva Đinđića. Svakako da je to ohrabrujuća odluka i važan pragmatični korak ka ostvarenju tog cilja - kaže Danilović.

Fondacija “Dr Zoran Đinđić” je poslednjih godina ostala bez velikog broja sponzora pa su joj za dve godine prihodi smanjeni čak tri puta.

foto: Profimedia

- Fondacija je bila u mirovanju, a svakako će finansiranje iz budžeta doneti pozitivnu promenu. Bez te pomoći fondacija ne može da opstane - potvrđuje ova saznanja advokat Rajko Danilović.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.