ČEN BO: Kineska preduzeća spremna za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji
Čen Bo i Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

SARADNJA

ČEN BO: Kineska preduzeća spremna za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji

Navela je da će Ambasada Kine intenzivno pratiti i podržati realizaciju tih projekata

Objavljeno:

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je danas da su kineska preduzeća u potpunosti sposobna da izgrade postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i deponija u Srbiji po evropskim standardima.

Nakon potpisivanja ugovora između Ministarstva građevinarstva Srbije i kineske kompanije CRBC o izgradnji komunalne infrastrukture i ugovora o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada, Čen Bo je istakla da CRBC raspolaže najnaprednijom tehnologijom i opremom.

"Kina poklanja veliku pažnju zaštiti životne sredine, a kineska preduzeća raspolažu najnaprednijom tehnologijom i opremom u izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i deponija, stoga su kineska preduzeća u potpunosti sposobna da izgrade te objekte po evropskim standardima", rekla je Čen Bo.

Dodala je i da izgradnja tih postrojenja pokazuje da je Vlada Srbije posvećena poboljšanju životnog standarda naroda i istakla da joj je velika čast i zadovoljstvo što kineska kompanija CRBC može da da svoj doprinos.

"Potpisivanje današnjih ugovora istovremeno je otvorilo novu oblast naše saradnje. Uverena sam da će izgradnja objekata za zaštitu životne sredine postati nova rastuća tačka u našoj saradnji", rekla je ambasadorka Čen.

Navela je da će Ambasada Kine intenzivno pratiti i podržati realizaciju tih projekata i izrazila nadu da će svaki građanin Srbije osetiti dobrobit saradnje dve zemlje i kineskog projekta "Pojas i put".

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.