Šešelj: Srušite prvo tri Tomine nelegalne kuće na NBG, pa ostale!
Foto: SRS

Jasno i glasno

Šešelj: Srušite prvo tri Tomine nelegalne kuće na NBG, pa ostale!

On je naveo da nikome ništa ne bi smelo da se ruši u Srbiji dok se ne sruše tri nelegalne kuće Tomislava Nikolića na Novom Beogradu
Objavljeno:

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj obavestio je javnost da su aktivisti radikala, predvođeni predsednikom Izvršnog odbora i potpredsednikom Narodne skupštine Vjericom Radetom, pre nekoliko dana sprečili rušenje nedovršene privatne porodične kuće u naselju Ledine, opština Novi Beograd.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Šešelj je istakao da se srpski radikali zalažu za poštovanje zakona, ali da nema pravičnosti, pravnog poretka i principa zakonitosti u državi u kojoj prilikom kršenja zakona ne dođu na udar prvo najviši državni funkcioneri, pa onda obični građani. On je naveo da nikome ništa ne bi smelo da se ruši u Srbiji dok se ne sruše tri nelegalne kuće Tomislava Nikolića na Novom Beogradu u zaštićenom pojasu reke Save, gde je apsolutno zabranjena bilo kakva gradnja.

foto: Fonet

- Tomislav Nikolić je svoje kuće sazidao na državnoj zemlji koju je protivpravno uzurpirao, a ljudi čiju kuću su hteli da sruše su zidali na sopstvenoj zemlji. Nisu pribavili građevinsku dozvolu, a za to je odgovorna Skupština grada koja već decenijama nije donela detaljni urbanistički plan, pa ne može da izda građevinsku dozvolu za područje Ledina, gde postoje uslovi isključivo za individualnu stambenu izgradnju - stoji u saopštenju SRS. - Srpska radikalna stranka poziva sve građane Srbije koji se nađu u sličnoj situaciji da se organizuju, da obaveste srpske radikale da im u tome pomognu i da spreče rušenje bilo kog objekta u vlasništvu građana dok se ne poruše privatni objekti Tomislava Nikolića podignuti na državnoj zemlji. Ovakav vid građanskih protesta neophodan je da bi se konačno uspostavila pravda i efikasan pravni poredak u Srbiji - zaključuju radikali.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.