Krivična prijava protiv Šešelja?! NVO osudile izjave radikala
Foto: Marina Lopičić

krivično delo ili ne?

Krivična prijava protiv Šešelja?! NVO osudile izjave radikala

- Nadležne institucije treba da se javno ograde od tih Šešeljovih izjava - navodi se u saopštenju
Objavljeno: 12:58h

Izjavu lidera radikala Vojislava Šešelja kojom je izvređao predstavnice različitih NVO Natašu Kandić, Sonju Biserko i Jelenu Milić osudila je koalicija nevladinih organizacija i od nadležnih zatražila da pokrenu adekvatne postupke i utvrde da li je reč o krivičom delu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Beta

U saopštenju koje je izdala koalicija navedeno je takođe da nadležne institucije treba da se javno ograde od tih Šešeljovih izjava.

- Šešelj pokušava da minimizuje zločine koje su jedinice pod njegovom komandom izvršile tokom ratova 90-ih godina na prostoru Vojvodine, Bosne i Hercegovine i Hrvatske - navodi se u saopštenju.

Šešelj na Kandićku prostački spolovilom, Nataša mu odbrusila baš kako treba!

- Te izrazito opasne tvrdnje doprinose atmosferi u kojoj društvo u Srbiji smatra da nije bilo nikakvih zločina počinjenih od strane srpskih snaga tokom ratova nastalih raspadom Jugoslavije - takođe stoji u saopštenju.

Podsetimo, Šešelj je izneo i niz seksističkih uvreda na račun Kandićeve, omalovažavajući njen legitimitet i moralno dostojanstvo, a posebno problematično je to što dolaze od narodnog poslanika, čime je, navode, grubo narušeno dostojanstvo same Skupštine Srbije.

foto: Marina Lopičić

Ovo saopštenje potpisala je koalicija protiv diskriminacije koju čine Centar za unapređivanje pravnih studija, Civil Rights Defenders, Labris - organizacija za lezbejska ljudska prava, CHRIS - Mreža odbora za ljudska prava, Udruženje studenata sa hendikepom, Gayten LGBT, PRAXIS i Regionalni centar za manjine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.