SPS se cepa na pola! Gradske priče ili stvarnost? Svi ćute!
Foto: Nebojša Mandić

gde ima dima...

SPS se cepa na pola! Gradske priče ili stvarnost? Svi ćute!

Novica Tončev navodno već ima spremnu opciju: odvodi "pola" drugova i ostavlja Ivicu Dačića na cedilu
Objavljeno:

Novica Tončev, surdulički mag i jedan od istaknutijih socijalista, mogao da pocepa partiju Ivice Dačića i da osnuje novi SPS, politička je tema dana.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U izjavi za Danas on kaže da u SPS ne postoje zaverenici, ali da nije najzadovoljniji:

- Stvara se pogrešna slika da u vrhu SPS postoje zaverenici koji hoće da smene Dačića. Mene mnogi svrstavaju u tu grupu, ali to nije tačno. Nije uopšte rešenje u smeni predsednika stranke, nego u profilisanju naše politike. Svakog dana razgovaram s ljudima na terenu i mnogim drugovima u SPS nije jasno šta je danas politika SPS. Onda im ja slikovito objasnim da je politika SPS to kada Dačić u Surdulicu dođe zadnji dan kampanje, po mrklom mraku i to sat vremena pred izbornu tišinu, da ga ujutru ne bi medijski uništili. I u takvim uslovima SPS najbolji rezultat opet ostvari u Surdulici, praktično bez javne podrške iz centrale. E, takve stvari moramo da menjamo da nas glasači ne bi kaznili, inače završićemo gore nego DS - rekao je on za ovaj list.

foto: Marina Lopičić

Da nezadovoljstva u stranci nema, potvrđuju nam i neki od članova:

foto: Nebojša Mandić

- Nezadovoljstvo u stranci ne postoji, ako i postoji nezadovoljstvo kod gospodina Tončeva ne znam zbog čega je to tako, to ćete morati njega da pitate. SPS besprekorno funkcioniše i nema govora ni o kakvom raspadu. Danas u 16 predsedništvo stranke ima sastanak i nastavljamo sa svojim uobičajenim aktivnostima. Zadovoljni smo brojem mesta koje smo dobili u Vladi, zadovoljni su i naši kolicioni partneri sa nama i naš odnos iz dana u dan napreduje - kaže Vladimir Zagrađanin, visoki funkcioner SPS za naš portal.

Novica Tončev i Ivica Dačić bili su nedostupni za komentar na ovu temu.

Dugovi

Dugovi SPS-a u ovom trenutku, procenjeno grubo, iznose oko 4,5 miliona evra, otkrio je Tončev i rekao da to nije konačna cifra, jer se "još svode računi, a neredi u finansijama su toliki da fakture stižu iz cele Srbije, a da niko ne zna šta sve i kome stranka treba da plati".

(A. K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.