Dačić: Kada sam pričao o Miloševiću, pričao sam o državi Srbiji
Foto: Beta

Ispovest lidera SPS-a

Dačić: Kada sam pričao o Miloševiću, pričao sam o državi Srbiji

Dačić je ponovio da je u presudi Radovanu Karadžiću doslovce navedeno da ne postoje dokazi da je Slobodan Milošević, odnosno Srbija jer je Milošević bio predsednik Srbije, kriva za ratne zločine
Objavljeno:

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je u opširnom intervjuu za Dojče vele rekao da je kada je govorio o krivici Slobodana Miloševića, mislio na krivicu Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dačić je ponovio da je u presudi Radovanu Karadžiću doslovce navedeno da ne postoje dokazi da je Slobodan Milošević, odnosno Srbija jer je Milošević bio predsednik Srbije, kriva za ratne zločine i da Srbija i Milošević nisu bili deo tog, kako u Hagu kažu, udruženog zločinačkog poduhvata.

“To je bila suština. To je veoma važno za Srbiju. Znači, da svako pojedinačno može i mora da odgovara za zločine koje je počinio, ali da iza toga ne stoji država Srbija. To je za nas, i za samu Srbiju, veoma važno. To se uopšte ne tiče ni Miloševića pojedinačno, ni bilo koga drugoga. Reč je dakle o tome, kao što znate, da smo kao država Srbija suočeni sa raznim tužbama. Postojala je tužba Hrvatske, postojala je tužba Bosne i Hercegovine. Vidite da Tači najavljuje da će i Kosovo da tuži Srbiju, mada ne znam gde bi Kosovo moglo da tuži Srbiju, jer Kosovo nije država koja je priznata pred Ujedinjenim nacijama. Znači, to je nemoguće učiniti pred Međunarodnim sudom pravde. Ali svi oni tuže Srbiju da je počinila zločine, genocid i traže čak naknadu ratne štete. Znači, za nas je to što je presuđeno u slučaju Karadžića, gde je takođe definisana uloga Srbije i Miloševića kao predsednika Srbije, veoma važno, jer je tamo rečeno da ne postoje dokazi da iza toga stoji Srbija. Čak je doslovno navedeno da se Srbija zalagala za prihvatanje mirovnih planova, a da su to rukovodstvo bosanskih Srba, odnosno Karadžić, odbijali. To je veoma važna stvar. I ne bi trebalo to mešati sa političkim pitanjima da li neko podržava ili ne podržava Miloševića. Tada je Milošević bio predsednik. Ko god da je bio predsednik, iza toga stoji odgovornost za celu zemlju”, rekao je Dačić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.