Dveri apeluju na SPC: Ne oslikavajte političare na freskama!
Foto: Emil Vas

reakcije stižu

Dveri apeluju na SPC: Ne oslikavajte političare na freskama!

Ovih dana se priča o freski Bratislava gašića i njegovog brata u jednom manastiru, a oglasili su se i politički protivnici
Objavljeno:

"Molimo Njegovu Svetost i arhijereje članove Svetog Sinoda SPC da se sa ovakvom praksom prestane. Protiv smo da političari na vlasti dobijaju ordenje dok ne siđu sa vlasti i dok se ne utvrdi čijim su novcima pomagali izgradnju i ulepšavanje hramova - svojim ili narodnim“, navodi se u saopštenju Dveri povodom ovog slučaja.

Sveti Gašić pokajni! O njegovom najnovijem ispadu pričaće se godinama! (FOTO)

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oni ističu da vest da je Bratislav Gašić oslikan kao ktitor na fresci u novom hramu Svetog Jovana Krstitelja u Kruševcu izaziva uznemirenje i protest građana i pravoslavnih vernika u Srbiji.

Sliku svoju ljubim: Ovi političari i biznismeni su nacrtali sebe na freskama! (FOTO) - Ne ulazeći u ličnu crkvenost braće Gašića sigurni smo da na freskama u našim hramovima ne treba slikati aktuelne političare, posebno ne one koji su na vlasti, ma koliko da su u pitanju ktitori i dobrotvori. Da su u pitanju pravi hrišćani i dobrotvori oni sami ne bi dozvolili da se njihov lik nađe na fresci sa Svetim Jovanom Krstiteljem, ma koliko se izgovarali ikonopisačkom tradicijom da se lik ktitora prikazuje u ktitorskoj zadužbini - navodi se u saopštenju Dveri.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.