OVO JE STRAŠNO, OVO JE VRHUNAC: Ministar Popović odgovorio Milu Đukanoviću!
Nenad Popović, Foto: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

oštra osuda

OVO JE STRAŠNO, OVO JE VRHUNAC: Ministar Popović odgovorio Milu Đukanoviću!

U izjavi za javnost, Popović je rekao da je Đukanović napad posledica izgubljenih nedavnih izbora i "očajnički potez propale politike mržnje i podela"

Objavljeno:

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović osudio je danas najnovije napade predsednika Crne Gore Mila Đukanovića na Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu.

U izjavi za javnost, Popović je rekao da je Đukanović napad posledica izgubljenih nedavnih izbora i "očajnički potez propale politike mržnje i podela".

"Šireći laži o navodnom velikosrpskom nacionalizmu i pretnjama po Crnu Goru koje dolaze iz Beograda i Srpske pravoslavne crkve, ovaj konvertit koji je zbog ucene, vlasti i novca prestao da bude Srbin, Milo Đukanović, pokušava da ovim bezumnim porukama grčevito traži nove gospodare da ga zaštite", istakao je Popović.

Ocenio je da je "vrhunac beščašća ovog čoveka njegova izjava u kojoj optužuje Srpsku pravoslavnu crkvu da je sponzor zločina i genocida, što niko nikada nije učinio tokom svih sukoba devedesetih godina".

"Ovakvim otrovnim izjavama Đukanović ne može da naudi Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, niti može da promeni tok istorije Crne Gore, koju su usmerili hrabri građani braneći svoje svetinje, pokojni mitropolit Amfilohije i nova vlada i parlamentarna većina", naveo je Popović.

On je istakao da Srbija vodi politiku saradnje i mira u regionu, štiteći čvrsto svoje državne interese i prava Srba gde god živeli, što niko ne može da joj uskrati.

"Na tim novim i zdravim osnovama, a ne na mržnji i bezumlju gubitnika Mila Đukanovića, gradiće se i novi, verujemo bolji i zdraviji odnosi Srbije i Crne Gore, jer to traže naši građani, jer to nalažu uzajamni interesi, i jer je to zavet naše duge, bratske i slavne zajedničke istorije, zajedničkih predaka, svetinja i svetitelja", zaključio je Popović.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.