Hrvatski policajci tukli fotoreportere i izbeglice na teritoriji Srbije!

PREŠLI GRANICU

Hrvatski policajci tukli fotoreportere i izbeglice na teritoriji Srbije!

Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da su hrvatski policajci ušli 50 metara na teritoriju Srbije i dodao da se incidnet dogodio oko podneva kod graničnog prelaza Bapska- Berkasovo
Objavljeno:

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će Srbija uputiti protestnu notu Hrvatskoj povodom incidenta u kome je više hrvatskih policajaca ušlo na teritoriju Srbije i napalo snimatelje agencije Rojters, AFP i AL Džazire. Fotoreporter AFP tvrdi da ga je hrvatski policijac napao, oborio u blato i psovao! Stefanović je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da su hrvatski policajci ušli 50 metara na teritoriju Srbije i dodao da se incidnet dogodio oko podneva kod graničnog prelaza Bapska- Berkasovo. - Osuđujemo incidente i tražićemo objašnjenje hrvatske strane. Srbija želi normalizaciju odnosa, a ne ekcese i ovakvi postupci nisu dobrosusedski", kazao je Stefanović i istakao da je snimatelju Rojtersa Branku Filipoviću hrvatska policija nanela više udaraca po telu i kameri.

Ministar je izrazio očekivanje da će i tužilaštvo Srbije reagovati povodom ovog incidenta, jer se, kako je rekao, radi o kršenju suvereniteta zemlje. Komentarišući saopštenje MUP-a Hrvatske o tom incidnetu, Stefanović je ocenio da je "potpuno smešno" i da je jasno da su novinari napadnuti na teritoriji Srbije, a ne u pojasu ničije zemlje. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.