ALEKSANDAR VUĆIĆ JE IMAO ŠTA DA KAŽE: Predsednik Srbije obišao završne radove na Savskom trgu (FOTO)
Predsedik u obilasku, Foto: Pink printscreen

predsednik stigao da proceni radove

ALEKSANDAR VUĆIĆ JE IMAO ŠTA DA KAŽE: Predsednik Srbije obišao završne radove na Savskom trgu (FOTO)

Vučić se uključio sa Savskog trga gde su u toku poslednji radovi pred svečano otvaranje spomenika Stefanu Nemanji

Objavljeno: 20:48h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se večeras u Nacionalni dnevnik Televizije Pink.

Vučić se uključio sa Savskog trga gde su u toku poslednji radovi pred svečano otvaranje spomenika Stefanu Nemanji.

- Mi smo do pre nekoliko godina ovaj prostor zvali "štajga" i bio je simbol svega ruiniranog u Beogradu, a pogledajte kako sada prelepo izgleda - rekao je Vučić tokom razgovora sa radnicima.

Vučić je u društvu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića obišao i spomenik rodonačelniku loze Nemanjića koji će svečano biti otvoren 27. januara.

- Spomenik fantastično izgleda - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da je presrećan i da sve izgleda nestvarno.

- Nisam očekivao da će ovako neverovatno da izgleda - rekao je Vučić i naglasio da je spomenik urađen tako da objasni istoriju naroda i duhovnosti.

Savski trg i spomenik Stefanu Nemanju je prema njegovim rečima simbol podizanja Srbije iz pepela.

- Ovo je način da pokažemo da Srbija u svakom smislu ima snage da se podiže. Popravili smo i sat na Železničkoj stanici posle 24 godine. To valjda i govori o 24 godine srpskog neuspeha i ovo je simbol srpskog napretka - rekao je Vučić i pozvao građane da nakon otvaranja na Svetog Save prošetaju uveče do Savskog trga i uvere se kako sve fantastično izgleda.

1
foto: printscreen

Predsednik je dodao da bi vraćanje originalne fasade zgradi Glavne pošte bilo izvanredan potez.

Vakcine ima za narednih sedam-osam dana

Vučić je naglasio da je Srbija trenutno četvrta u Evropi po stopi vakcinacije i da očekuje da ćemo u narednih 24 sata biti drugi na listi.

- Gotovo nemoguće je nabaviti vakcinu. Po ceo dan radim na tome. Ne znam o čemu se radi i ne razumem šta se to dešava u svetu.. Mi smo potpisali ugovore, ali nam od Fajzera stiže manje vakcina nego što je predviđeno - rekao je Vučić i dodao da imamo vakcina za narednih sedam-osam dana ako se nastavi vakcinacija ovim tempom.

Ističe da se "muče" sa nabavkom vakcina i da Vlade Srbije radi danonoćno, ali da kasne Sputnik i Fajzer, a da Astra Zeneka smanjuje proizvodnju.

Najavio je dopremanje još 100.000 doza.

- Moramo da obezbedimo revakcinaciju i da svi koji su već primili vakcinu imaju vakcinu za revakcinaciju. Nećemo raditi kao neki da delimo vakcine, a ne ostavljamo ih za revakcinacije. Ljudi koji su već vakcinisani i stariji ne treba da brinu - naglasio je Vučić i dodao da će problem biti još veći kad se pojavi novi soj korone u našoj zemlji.

Predsednik je prokomentarisao i kritike "Dveri" na račun bedževa koji se dodeljuju onima koji su vakcinisani.

- Ja nisam vakcinisan, a voleo bih da budem. Ne znam o čemu pričaju. Neću da podilazim nikome zarad političkih poena. Setimo se da smo sproveli najteže reforme. Neću da sanjam da je zemlja ravna ploča i takve gluposti ni deca ne izgovaraju - kaže predsednik.

Zahtev da se formira ministarstvo za izbore Vučić je nazvao glupom idejom:

- To ne postoji nigde. To traže oni koji bi opet da se vrate na vlast samo kako bi pljačkali. Ovo je nezavisna i suverena zemlja i greše ako misle da će Tanja Fajon da me nagovori da ga oformim. Te gluposti o takvom ministarstvu su jednako glupe kao ministarstvo za nošenje kapa.

Vučić i spomenik
foto: Printscreen/Tv PInk

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.