PREDSEDNIK VUČIĆ: Drago mi je da se vakcinišu i kritičari, mali sam ja za Miloša Velikog
Predsednik o vakcinaciji, Foto: Printscreen TV Pink

predsednik srbije o vakcini

PREDSEDNIK VUČIĆ: Drago mi je da se vakcinišu i kritičari, mali sam ja za Miloša Velikog

On je rekao da je ponosan i na spomenik Stefanu Nemanji, i najavio da će sutra ujutru da obiđe i taj spomenik

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je srećan što vakcinu primaju i njegovi kritičari, poput novinara Zorana Kesića koji se, kako je konstatovao novinar u pitanju za predsednika, pohvalio da je dobio kinesku vakcinu.

"Nije to vakcina koju treba da prime oni koji misle na jedan ili na drugi način. Srećan sam i ponosan da su svi primili, to je dobro i zbog njih i zbog njihovih porodica", rekao je Vučić.

A na pitanje za navode novinara Slobodana Georgijeva da on, Vučić, vlada metodama kakve su imali Tito, Miloš Obrenović, kralj Milutin i da mu je cilj dugorocan ostanak na vlasti, predsednik primećuje da je on "mali u odnosu na Miloša Velikog".

Inače, uzvraća pitanjem, ima li nekog ko je imao bolji odnos prema strancima i ko je umeo bolje sa Srbima od Miloša, i to sve u interesu srpskog naroda, koji i danas, ističe, treba da zna ko je i šta je i da stiti sebe.

Napomenuo je da to o Titu nije baš tako rečeno, a kada je u pitanju Miloš, i njegov odnos prema strancima, da je knez to najbolje radio i da se rukovodio onim "kad treba - udarati, a kad treba - gladiti", a sve u interesu srpskog naroda.

"Nije on hatišerife obezbeđivao Srbiji i prvi Ustav i modernu srpsku državu tako što se samo tukao. Zato što kada je osetio da možemo onda je udarao, a kada je osetio da smo slabi dočekivao je paše i vezire na Drini, pa se pravdao i izvinjavao, pa onda opet sačeka godinu dana, pa opet udari. Ne vidim sta je u tome loše. Mali sam ja u odnosu na Miloša velikog", ukazao je Vučić.

Što se tiče kralja Milutina, podsetio je da se ove godine navršava 700 godina od njegove smrti, i da je to jedan od najvećih ktitora, graditelja crkava i manastira.

"Ponosim se činjeniciom da je u moje vreme urađen Hram Svetog Save, biće obnovljen Hilandar, počećemo i obnovu Sabornog hrama u Hilandaru, a ponosan sam i što ćemo crkvu u Kragujevcu a obnovimo na 80 godina od stradanja đaka i građana Kragujevca od nacističkog okupatora", rekao je Vučić.

On je rekao da je ponosan i na spomenik Stefanu Nemanji, i najavio da će sutra ujutru da obiđe i taj spomenik.

Napominje da je Beograd kosmopolitski grad, ali i srpski grad i da treba da se ponosimo, a ne da se stidimo.

"Da znamo odakle smo krenuli, odakle smo počeli, ko smo i šta smo i da čuvamo sebe i svoj narod, ne preteći, ne želeći nikome ništa loše", poručio je Vučić.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.