PREDSEDNIK VUČIĆ NA ZLATIBORU PO NAJVEĆOJ MEĆAVI: Dugo najavljivana GONDOLA počinje svoju primenu! (UŽIVO)
PRedsednik Vučić na Zlatibotu, Foto: Tanjug printscreen

svečanost na zlatiboru

PREDSEDNIK VUČIĆ NA ZLATIBORU PO NAJVEĆOJ MEĆAVI: Dugo najavljivana GONDOLA počinje svoju primenu! (UŽIVO)

Svečano počinje sa radom panoramska gondola

Objavljeno: 12:41h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je došao na Zlatibor ne zbog razgovora političkih partija, već da podrži važan projekat i da kaže koliko se raduje svakom uspehu što dobro donosi našoj zemlji.

- Od mene nećete čuti da je gondola loša jer je neko drugi izgradio. Ponosan sam na nju i pomoći ćemo koliko možemo oko početne stanice i drugih stvari i ne zanima me ko je na vlasti i ko je imao ideju i ko je na tome radio. Došao sam da čestitam onima koji su to uradili veliku stvar za Srbiju. Tako Srbija mora da funckioniše i da se odnosi - kazao je predsednik.

Aleksandar Vučić
foto: Tanjug printscreen

Vučić je najavio da će put oko Požege biti završen do kraja ove godine, odnosno do Svetog Nikole.

Potpredsednik francuske kompanije Poma Kristijan Buvije kazao je da mu je zadovljstvo što prisustvuje otvaranju i zahvalio se svima.

- Čast mi je što je oprema francuske kompanije danas ovde i zadovoljstvo mi je što sam bio jedan od učesnika na ovom projektu. Zlatna gondola je danas najduža gondola na svetu.

Vučić je dodao da će uvek biti uz Zlatibor i Čajetinu nevezano ko je na vlasti i čestitao još jednom predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću.

1
foto: Foto: Z.Š

Predsednik opštine Čajetina i lider opozicione stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović izjavio je danas da poseta predsednika Aleksandra Vučića Zlatiboru povodom otvaranja Gold gondole predstavlja početak dijaloga između vlasti i opozicije.

- Danasnja poseta predsednika Aleksandra Vučića treba da bude shvaćena kao početak dijaloga između opozicije i vlasti - kazao je Stamatović i dodao da je bilo potrebno uveriti predsednika da je ovaj projekat od opšteg interesa.

Stamatović je izrazio zahvalnost što je Vučić shvatio da je ta investicija od opšteg interesa i što su uz njegovu pomoć uspeli da otkoče realizaciju projekta i dobiju sve potrebne dozvole.

Stamatovićeva stranka je bila deo Saveza za Srbiju u čijem je sastavu bilo više stranaka među kojima i S SP Dragana Djilasa i prva je koja je izašla iz tog saveza.

Savez za Srbiju više ne postoji, jer je u međuvremenu formirana Udružena opozicija Srbije.

Lider Zdrave Srbije podsetio je da je i za obnovu ski centra Tornik bilo birokratskih problema i to od 2004. godine kada se krenulo sa razgovorima o sređivanju tog ski centra koji je bio porušen tokom NATO bombardovanja.

Ni za vreme Vojislava Koštunice i Borisa Tadića na najnižim birokratskim nivoima nije bilo razumevanja za sređivanje ski centra i izgradnju gondole, kazao je Stamatović i dodao da je obnova ski centra trajala pet godina, a da je za izgradnju gondole prvo rečeno da je potrebno da se urade prostorni planovi, za šta, kako je rekao, takođe nije bilo razumevanja na najnižim birokratskim nivoima. Stamatovićeva stranka je bila deo Saveza za Srbiju u čijem je sastavu bilo više stranaka među kojima i S SP Dragana Djilasa i prva je koja je izašla iz tog saveza.

1
foto: Tanjug printscreen

Nakon svečanog otvaranja, predsednik se provozao Gold gondolom.

Buvije je Milanu Stamatoviću, predsedniku opštine Čajetina, uručio trofej kao dokaz zahvalnosti i poverenja.

1
foto: Tanjug printscreen

Inače, zlatiborska Gold gondola, najduža je panoramska gondola na svetu i jedna je od najvećih investicija opštine Čajetina.

1
foto: Foto: Z.Š

Izgradnja Gold gondole koštala je opštinu Čajetina 13 miliona evra, a radovi su započeti pre pet godina.

Trubač Dejan Petrović pred početak svečanosti izveo je himnu Srbije "Bože pravde".

1
foto: FOTO: Z. Š., Kurir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, potom, na Zlatiboru provozao najdužom gondolom na svetu, a slike su objavljene na njegovoj Instagram stranici "buducnostsrbije":

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.