DOKTORKA KISIĆ UGOSTILA JEDNU OD NAJSTARIJIH VOLONTERKI U SRBIJI: Obe se zalažu za POMOĆ onima kojima je POTREBNA
Doktorka Kisić i baka Danica Šmic, Foto: Ministarstvo za rad

svaka čast!

DOKTORKA KISIĆ UGOSTILA JEDNU OD NAJSTARIJIH VOLONTERKI U SRBIJI: Obe se zalažu za POMOĆ onima kojima je POTREBNA

Kisić Tepavčević je istakla da joj je velika čast što je imala priliku da upozna jednu od najstarijih volonterki u Srbiji

Objavljeno:

- Ako hoćemo da živimo u boljem i humanijem društvu, volontiranje treba da bude sastavni deo života svakog čoveka, istakle su ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević i baka Danica Šmic (83), jedna od najstarijih volonterki u Srbiji.

Ministarka Kisić Tepavčević ugostila je gospođu Šmic, a uz čaj od nane, koji je bakin omiljeni čaj, razgovarale su o doprinosu volontera u teškim situacijama,a naoročito u epidemiji korona virusa, koja je pogodila čitav svet.

Kisić Tepavčević je istakla da joj je velika čast što je imala priliku da upozna jednu od najstarijih volonterki u Srbiji, koja treba da bude uzor svima u humanitarnom radu i pružanju pomoći onima kojima je neophodna.

- Dirnuli ste nas vašim životom, dobrim i mladalačkim duhom dali ste nam životnu lekciju. Ostanite zdravi i nasmejani - navela je Kisić Tepavčević u razgovoru sa bakom Danicom, koja joj je poklonila knjigu Crvenog krsta Srbije, u kojoj su stariji sugrađani pričama opisali vreme provedeno u izolaciji, u kojoj su morali da budu kako bi očuvali svoje zdravlje.

1 / 3 Foto: Ministarstvo za rad

Baka Danica je ministarki prenela da svakodnevno pomaže sugrađanima, pre svega u snabdevanju hranom i lekovima.

- Korona nije prepreka za volontiranje, samo nam je pokazala da pomoć može i drugačije da funkcioniše ako se prilagodimo“, rekla je baka Danica, nastavnik matematike u penziji.

Ona je dodala da je i svoje sinove i unuke učila da uvek treba da pomažu onima kojima je pomoć neophodna, kao i da smatra da decu tome treba učiti od malih nogu.

Predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović rekao je da je Danica Šmic član telefonskog kruga za pomoć starijim sugrađanima, koji je deo projekta Crvenog krsta Srbije i pre epidemije Kovid 19, a koji se tokom pandemije naročito pokazao kao dobra platforma.

Radovanović je naveo da je od marta do kraja decembra prošle godine bilo registrovano preko 300.000 poziva Crvenom krstu Srbije za različite oblike pomoći.

U Srbiji je registrovano 69.000 volontera, od kojih je 30.000 njih svakodnevno angažovano u programima pomoći, rekao je Radovanović i dodao da je u toku epidemije

Kovid 19 realizovano više od 680.000 akcija prema pojedincima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.