MARKO ČADEŽ: Pomoć Hrvatskoj je pitanje solidarnosti, a ne nacionalnosti!
Marko Čadež, Foto: Printscreen

izjava čadeža

MARKO ČADEŽ: Pomoć Hrvatskoj je pitanje solidarnosti, a ne nacionalnosti!

Predsednik PКS je naveo da je Hrvatskoj potrebna konkretna pomoć - grejna tela, oprema za privremeni smeštaj stanovništva, gradjevinska i druga oprema

Objavljeno:

Pomoć srpske privrede gradjanima Hrvatske u zemljotresima ugroženom području nije pitanje nacionalnosti već solidarnosti, poručio je danas predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

Čadež je pozvao domaće kompanije i privrednike da u saradnji sa PKS, u skladu sa mogućnostima, odvoje sredstva za nabavku privremenih smeštaja za gradjane Hrvatske, saopštila je PKS.

On je, gostujući na RTS, istakao je da su se domaće kompanije, poput Eliksir grupe, kompanija Tigar, Delta holding, Nelt, Jafa Crvenka, koje posluju na tržištu susedne zemlje, odmah uključile u akciju pomoći.

"Ovo nije pitanje nacionalnosti već pitanje solidarnosti. Pomažemo gradjanima Hrvatske, bili oni Srbi, Hrvati...", istakao je Čadež.

Predsednik PКS je naveo da je Hrvatskoj potrebna konkretna pomoć - grejna tela, oprema za privremeni smeštaj stanovništva, gradjevinska i druga oprema.

Podsetio je da je PKS već uručila donaciju od 50.000 evra otpravnici poslova ambasade Hrvatske u Beogradu Maji Bogdan za nabavku objekata za privremeni smeštaj stanovnika Hrvatske na području pogodjenom zemljotresima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.