MARKO ČADEŽ U HRVATSKOJ AMBASADI: Privredna komora dala 50.000 evra za postradale u zemljotresu!
Čadež, Foto: Printscreen

PREDSEDNIK PRIVREDE KOMERE SRBIJE

MARKO ČADEŽ U HRVATSKOJ AMBASADI: Privredna komora dala 50.000 evra za postradale u zemljotresu!

Predsednik Privredne komore je poručio predsedniku HGK-a, Luki Buriloviću da će u Srbiji uvek imati prijatelje

Objavljeno:

Predsednik Privrede komere Srbije (PKS) Marko Čadež danas je otpravnici poslova Ambasade Hrvatske u Beogradu Maji Bogdan predao odluku o donaciji 50.000 evra koje će Privredna komora uplatiti za postradale u zemljotresu u Hrvatskoj.

Taj čin obavljen je na Kalemegdanu ispred spomenika "Ribar" koji je delo vajara Simeona Roksandića rođenog u mestu Majske Poljane koje je među najteže postradalim u nedavnom snažnom zemljotresu.

Istovremeno se sličan skup kome su prisustvovali predsednik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Puppovac i potrpedsednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) održavao u Zagrebu na Jerzuitskom trgu gde se nalazi repolika spomenika "Ribar".

"PKS je spremila za ovu prvu hitnu pomoć od 50.000 evra da što pre dođe tamo gde je najpotrebnije i u obliku koji je najpotrebniji, a to je neki privremeni smeštaj, kontejneri da bi ljludi po ovoj hladnoći mogli da prezime i da dok se ne obnove kuće imauju dostojanstven smeštaj", rekao je Čadež.

Predsednik PKS-a je pozvao privrdnike da se priključe pruzanju pomoći postradalom stanovništvu na Baniji.

"Razgovarao sam sa vlasnicima kompanija koje spremaju dodatnu pomoć i to ne u malim iznosima a to su Delta holding i Jafa Crvenka koje imaju svoje operaciju u Hrvtaskoj, dodatnu pomoć sprema i Imlek, Pionir i brojne druge firme s kojima sam u kontaktu svakodnevno", rekao je Čadež.

Dodao je kako su srpski privrednici shvatili da mogu, da hoće i da treba da pomognu onima koji su u nevolji.

Predsednik Privredne komore je poručio predsedniku HGK.a Luki Buriloviću da će u Srbiji uvek imati prijatelje.

"Uvek ćemo pomagati jedni drugima, biti tu kada god to bude potrebno. Dragi građani Hrvatske, želim da što pre saniramo posledice ovog zemljotresa, želim da opet živite normalno u svojim domovima. Možete da se osnlonite na to da će privreda Srbije biti svakog dana vama u pomoći", poručio je Čadež.

Otpravnica poslova Ambasade Hrvatske Maja Bogda se u ime Repiblike Hrvatske zahvalila na pomoći PKS-a i svim srpskim privrednicima.

"Zaista smo duboko dirnuti izrazima solidarnosti u ovim teškim trenucima za stanovnike pogođene potresom. Mislim da je važno naglasiti simboliku ovog mesta. Autor ovog dela nije samo rođen u Majskim Poljanama, on se školovao u Glini, a drugi odlivak ove skulpture je na Jezuitskom trgu uz Zagrevu, tako da je simbolika i veza izuzetno snažna", izjavila je Bogdanova.

Predsednik Srpskog filantropskog foruma Veran Matić je rekao da su u pogođena područja Hrvatske već upućeni kontejnri kupljeni od donacija MK Grupe koja je dala 70.000 evra i Eliksir grupe koja je uplatila 30.000 evra.

Dodaoje kako ima najava da će pomoći Telekom Srbija i Bambi koji će donirati hranu. Najvažnija je nabavka kontejnera opremljenih za stanovanje, športa na drva i šatora, rekao je Matić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.