IVICA DAČIĆ: Treba utvrditi format dijaloga sa opozicijom, korona otežava komunikaciju sa Evropskim parlamentom!
Ivica Dačić, Foto: Ana Paunković

predsednik skupštine

IVICA DAČIĆ: Treba utvrditi format dijaloga sa opozicijom, korona otežava komunikaciju sa Evropskim parlamentom!

On je rekao i da je pitanje za Mekalistera ko su predstavnici EP, navodeći da niz tema o kojima treba da se razgovara o narednih nekoliko nedelja

Objavljeno: 12.01.2021. 11:19h

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je neophondo utvrditi format, teme i učesnike dijaloga vlasti i opozicije, ali da je zbog korone osim telefonskog i onlajn kontakta veoma otežana komunicija sa Evropskim parlamentom koji u tome treba da posreduje.

"Dogovor je da se posle praznika čujemo još jednom i ako treba napravimo neki sastanak. Ako je problem njihov dolazak ovamo, organizovaćemo neku posetu Briselu, nije problem", rekao je Dačić za TV Hepi, posetivši da je pre Nove godine razgovarao telefonom sa predsedavajućim Кomiteta za spoljne poslove EP Dejvidom Mekalisterom.

Dačić je rekao da se u dijalogu vlasti i opozicije "ne može pričati o svemu i svačemu" - prelaznoj vladi i tome da li će biti "pomereni" izbori, a dodao je i da "ako neko iz opozicije misli da ih je tako moguće postaviti na vlast, promašio je temu".

"Sad puleni Borisa Tadića koji je skratio mandat da bi spojio izbore, Djilas, Jeremić, Lutovac i ostali kažu da ne smeju da budu u isto vreme parlamentarni i predsednički", rekao je Dačić.

On je rekao i da je pitanje za Mekalistera ko su predstavnici EP, navodeći da niz tema o kojima treba da se razgovara o narednih nekoliko nedelja.

Bonus video:

(Espreso.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media