GRIGORIJE IMA ŽENU I BAR JEDNO DETE! Vojislav Šešelj TEŠKO NAPAO vladiku dizeldorfskog
Episkop Grigorije i Vojislav Šešelj, Foto: Youtube printscreen

pažnja

GRIGORIJE IMA ŽENU I BAR JEDNO DETE! Vojislav Šešelj TEŠKO NAPAO vladiku dizeldorfskog

"Amerikanci ga žele na tom mestu, lobiraju po SPC i čine sve ovih dana urgirajući za njega ili da ako ne on, bude izabran bar Irinej Dobrijević, ali mislim da im to neće proći"

Objavljeno: 12.01.2021. 09:05h
  • 84

Vojislav Šešelj je žestoko napao Grigorija, episkopa diseldorfskog i nemačkog, koji je na Božić obznanio da je rešen da se upusti u rušenje aktuelnog režima u Srbiji. 

Lider SRS Vojislav Šešelj za Alo je ocenio je da su "čiste budalaštine sve što priča i radi Grigorije", ali i istakao da mu je naročito neverovatna njegova najava da okuplja 300 mladih koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju.

- Ne znam šta će mu ti ljudi ako planira da se kandiduje na predsedničkim izborima, prosto neverovatno, on očigledno ne zna ni kakva ovlašćenja ima predsednik jedne države. Ali Grigorije ima potpuno pravo sa uđe u tu priču ako se razvladiči i ako ima državljanstvo Srbije, u šta nisam siguran. E sad, druga je stvar što mi pričamo o jednoj jako nemoralnoj ličnost koja je poznata po tome što se stalno poziva na moral. Dosta saznanja imam o njemu, sva su veoma pouzdana, a ne znam šta je gore od čega. Svi znamo da šta je radio sa crkvenim novcem i crvenom imovinom dok je razvijao biznis sa vinima u Trebinju, uzimao je kredite od čak tri miliona evra, stavljao objekte Srpske crkve pod hipoteku, založio zadužbinu Jovana Dučića u Trebinju, katastrofa. A kad se kao vinar i biznismen šetao do Dubrovnika, tamo se predstavljao kao biskup, zamislite vi to - naveo je Šešelj, pa nastavio:

- Taj čovek je, takođe, najveći izdajnik, javno je napadao Ratka Mladića, Radovana Karadžića i mene u momentima dok nam je suđeno u Hagu, priželjkivao najoštrije kazne, klevetao nas je na najgori mogući način. A ima tu još nešto! Grigorije ima ženu i bar jedno dete i to je isto informacija koju mnogi u crkvi znaju. Iz tog, ali i mnogih drugih razloga, on nikada neće biti izabran za patrijarha, a to mu je najveća želja. Nažalost, Amerikanci ga žele na tom mestu, lobiraju po SPC i čine sve ovih dana urgirajući za njega ili da ako ne on, bude izabran bar Irinej Dobrijević, ali mislim da im to neće proći. Za patrijarha će biti izabran častan čovek, duboko sam uveren u to - rekao je Šešelj za „Alo!“.

(Espreso.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media