PISAO SAM SI ĐINPINGU, OČEKUJEM VAKCINE I POPUST ZA NAŠU ZEMLJU: Vučić o najbitnijoj temi u Srbiji!
Aleksandar Vučić, Si Djinping, Foto: Profimedia

SARADNJA

PISAO SAM SI ĐINPINGU, OČEKUJEM VAKCINE I POPUST ZA NAŠU ZEMLJU: Vučić o najbitnijoj temi u Srbiji!

Istakao je da se naša država "oslanjala na sebe i sopstvene snage" i da je naš državni vrh negde "predosećao" da će vakcine u okviru evropskog Kovaks plana stići kasno

Objavljeno: 08:41h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će se u narednih sedam do osam dana završiti pregovori i oko nabavke kineske vakcine, nakon što su u Srbiju stigle prve količine Fajzerove i Sputnjik V vakcine.

Vučić je za TV Hepi rekao da je kineska vakcina "izuzetno kvalitetna", ali da je verovanto i najskuplja.

Kazao je da je pisao i kineskom predsedniku Si Đinping, gde je naveo da je Srbija zainteresovana za njihovu vakcinu, ali i da je zamolio za popust za našu zemlju.

Upitan da prokomentariše pojedina pitanja u javnosti, ne samo našoj, već i široj, kako je Srbija uspela da nabavi Fajzerovu vakcinu među prvima, dok mnoge evropske zemlje nisu, Vučić je kratko odgovorio da je naša zemlja napavila vakicnu jer je platila.

"Hvala i Amerikancima što su odlučili da nam prodaju vakcinu. Niko u regionu, osim male količine koju je dobila Albanija, nije dobio vakcinu sem Srbije. Mi smo je platili, da je nismo platili, ne bismo je ni imali", rekao je Vučić.

Istakao je da se naša država "oslanjala na sebe i sopstvene snage" i da je naš državni vrh negde "predosećao" da će vakcine u okviru evropskog Kovaks plana stići kasno.

"Imamo poverenje u EU i komesara Olivera Varhejia, ali znali smo da ćemo na vakcine čekati malo duže. Neće ih biti ni u januaru, a videćemo kasnije", naveo je Vučić. Upitao je, kako bi naš narod reagovao kada bi se svi u regionu vakcinisali, Hrvati, Mađari, Bugari, a da mi nemamo vakcinu.

Izrazio je nadu da će Srbija uskoro krenuti u nabavku Astra-zenika vakcine, Modernom, ali i ostalima koji je proizvode. "Sve su odlične vakcine. Mi smo jedna od retkih zemalja koja je omogućila pravo na izbor svojim građanima", poručio je Vučić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.