VUČIĆ SASVIM ISKRENO O JADARITU, OPOZICIJI I VULINOVOJ ODLUCI DA SMENI NAČELNIKA POLICIJE: Ovo je bilo baš JASNO!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

PREDSEDNIK SRBIJE

VUČIĆ SASVIM ISKRENO O JADARITU, OPOZICIJI I VULINOVOJ ODLUCI DA SMENI NAČELNIKA POLICIJE: Ovo je bilo baš JASNO!

"Sada sami protiv sebe demonstriraju", ukazao je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se neće dozvoliti kompaniji Rio tinto eksploatacija jadarita u oblasti Loznice dok se ne vidi šta će Srbija od toga da dobije i ne zaštiti životna sredina.

Povodom demonstracija u Zapadnoj Srbiji zbog istraživanja jadarita kaže da su Đilas, Dulić, Đorđević od 2004. do 2012. godine odobravali toj komapniji da istražuje i dozvoljavali da to čini, a da Srbija od toga nije dobila ni dinara.

"Sada sami protiv sebe demonstriraju", ukazao je Vučić.

On je rekao i da zbog Rio tinta neće da nastane katastrofa, ali i da sada ne može da im se zabrani istraživanje, jer bi to značilo da treba da platimo ogromnu odštetu.

Vučić je poručio da im se neće dozvoliti bušenje dok se ne napravi fabrika baterija, iz koje bi se izvozilo u svet za električna vozila, i da država dobije rudnu rentu od pet odsto.

"To su velike investicije, da vidimo šta će Srbija da dobije i njen budžet. Kad vidimo, onda ćemo da pregovaramo i da zaštitimo i životnu sredinu", naveo je Vučić.

Iz izjava pojedinih predstavnika dela opozicije, među njima i njihovog lidera Dragana Đilasa, shvatili smo da oni žele da ih poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon dovede na vlast, rekao je Aleksandar Vučić.

Dodaje i da će izbori 2022. biti teški zbog želje mnogih iz regiona i Evrope da uspore rast Srbije.

"Zasnivaće se kampanja i na ogromnom tajkunskom novcu koji će biti uložen, a naše je da se borimo. Kada vam je čista savest i kada znate šta ste sve uradili za zemlju i narod i da znate koliko energije i truda ulažete i kad imate rezultate, nema čega da se plašite", rekao je Vučić.

Predsednik je za TV Hepi istakao da će izbori 2022. godine biti teški i s obzirom na to da se na dve televizije, koje se nalaze na prvom i drugom kanalu u 50 odsto domaćinstava, kako kaže, može čuti samo kampanja protiv njega i njegove porodice.

Navodi da su u te televizije uložene stotine miliona evra za kampanju protiv njega.

Pored toga, Vučić navodi da se među medijima koji su na strani politike Djilasa, a protiv njega, nalaze i brojni nedeljnici, a podseća da su nedavno kupili i dnevni list Danas.

- Iz onoga što je Djilas rekao, on ustvari kaže 'hoćemo da nas Tanja Fajon dovede na vlast'. U redu, shvatili smo, pošto im nije dovoljno medija - rekao je Vučić.

Odluka ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da smeni načelnika saobraćajne policije u Nišu je možda ispravna i ja je poštujem, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, mada, kako ističe, lično uvek ima rezervu da se reaguje na zahteve demonstracija, jer je to uvek reakcija srca.

Načelnik policije je smenjen, nakon saobraćajne nesreće u kojoj je dvoje ljudi izgubilo život, 12-ogodišnji dečak i muškarac (48), a deo Nišlija izašao na protest.

Vučić je rekao da je to bila stravična nesreća, da je narod užasnut i šrokiran razmerom tragedije, i zato bi da se nešto uradi, ali da su politički protivnici počeli da izmišljaju kako se "krije mamin i tatin sin", iako je reč o porodici poreklom iz Merošine, koja se posle mnogo godina rada preselila u Beograd, gde imaju pristojnu firmu, nikakvi kriminalci...

- Policija je obavila odličan posao, momak je uhapsen odmah, iza rešetaka je - rekao je Vučić.

On je preneo da mu je Vulin rekao da je odluku o smeni doneo nakon što je video kakva je atmosfera u Nišu.

- Ja sam njemu rekao da imam poverenje u njega, da uradi šta misli šta treba, samo da ima u vidu da uvek imam rezervu da se reaguje na demostracije, na zahteve demonstranata, jer je to uvek reakcija srca, emocija - rekao je Vučić.

Njegov stav je, kaže, da mora da se sačeka, pa da da se reaguje.

- Ali, Vulin je doneo možda ispravu odluku, ja nisam u stanju da procenim, ali poštujem tu odluku - rekao je Vučić.

Dodao je da je slična situacija sa policajcem kojeg progone, zato što je na privatnom porfilu napisao sve najgore o onima koji su protestovali u Beogradu za zdravlje ljudi, u sred korona virusa.

- A, izašli i direktno ugrozili živote ljudi, jer će se oni vratiti kući. Koga lažete da ste izašli zbog zdravlja? A, onda su došli pred vladu, a predvode ih najgori nosioci lopovskog dela u Srbiji, od Lutovca, do onih što se hvale da su finansirani spolja, poput Ne davimo Beograd - rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.