DRUŠTVENE MREŽE SU KAO CRNA MAGIJA, POGLEDAJTE KAKO PROLAZI VUČIĆEVA PORODICA: Vulin oštro po TVITERAŠIMA
Aleksandar Vulin, Foto: screenshot Pink TV

MIŠLJENJE

DRUŠTVENE MREŽE SU KAO CRNA MAGIJA, POGLEDAJTE KAKO PROLAZI VUČIĆEVA PORODICA: Vulin oštro po TVITERAŠIMA

Vulin je izjavio i da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hilandaru pokazuje veliko poštovanje prema crkvi i tradiciji, ali i da način na koji je primljen pokazuje da je zaslužio poštovanje koje uživa i za koje se izborio

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da su društvene mreže kao crna magija jer su, kako je rekao, opasne ukoliko verujete u njih.

"Pogledajte kako prolazi porodica predsednika Aleksandra Vučića gde je neko napisao za njegovo dete da je pašče i tom čoveku je dato da se krije iza lažnog imena", rekao je Vulin za televiziju Pink.

Vulin je rekao i da smatra da služba za visokotehnološki kriminal ne bi trebalo da se bavi proverom i utvrđivanjem identiteta svakog ko se na društvenim mrežama negativno izjašnjava pod lažnim imenom.

"Što Srbija da se bavi time koji kompleksaš se anonimno bavi nečim. Potpiši to što misliš pod punim imenom i prezimenom", rekao je Vulin.

Advokat Aleksandar Olenik izjavio je, govoreći o tome što su ukinuti nalozi američkom predsedniku Donaldu Trampu na Fejsbuku i Tviteru, da je tu sporno ko kontroliše Tviter i na osnovu čega se donose zabrane.

"Sud je taj koji mora da povuče granicu gde sloboda govora postaje govor mržnje. Tviter nije pozvan da to radi. Društvene mreže su donele slobodu govora i da se čuje glas anonimnih. Uz tu slobodu ide i dosta negativnih posledica, ali ima više koristi nego štete, u pogledu informacija", rekao je Olenik.

Novinarka Ljiljana Smajlović ocenila je da je vlasnik Tvitera odlučio šta je istina u vezi sa američkim izborima i da je to "inženjering kojeg bi se stideli ovde u regionu".

Vulin je izjavio i da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hilandaru pokazuje veliko poštovanje prema crkvi i tradiciji, ali i da način na koji je primljen pokazuje da je zaslužio poštovanje koje uživa i za koje se izborio.

"Sveštenici nisu botovi, a u manastirskom životu vodi se računa šta se i kako radi. Primili su ga kao predstavnika srpske države i on ima razloga da bude ponosan na to", rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je, reagujući na opasku advokara Aleksandra Olenika da je Vučićeva poseta bila propagandna akcija na šta ukazuje i način izveštavanja medija o poseti, rekao da to nije tačno, već da je bila deo dubokog uverenja Vučića.

"Vučić je na KIM nekoliko puta od svojih ličnih sredstava izdvajao ili je podsticao prijatelje da organizuju količine novca za obnovu crkava i manastira i to niko ne zna. On je to radio i radi i danas. O tome ćuti i ne govori", rekao je Vulin.

Olenik je kazao da se ne slaže sa time da se SPC finansira i da mu je sporan novac koji se iz budžeta Srbije izdvaja za SPC, kao i da bi voleo da neko od predstaavnika Vlade javno kaže koliko je novca 2020. godine dato SPC.

Govoreći o Vučiću, on je kazao da će ga pohvaliti zbog postizanja Briselskog sporazuma i njegovog sprovođenja.

Vulin je izjavio i da se vladika diseldorfski i nemački Grigorije bori za sebe, ali da neće da skine mantiju jer mu ona daje autoritet.

On je za televiziju Pink rekao da on nije predstavnik SPC, a da ga oslovljavaju kao vladiku i čoveka koji će ujediniti opoziciju.

Prema njegovim rečima, zanimljivije je što Grigorija "Djilasovi mediji ođednom podružavaju jer je napao predsednika Srbije Aleksandra Vučića''.

"On kada napadne Vučića sve mu je dozvoljeno. U Srbiji, nažalost, postoje neke stvari - nikada ne smete kritički da se odnosite pema pokojnom premijeru Djinđiću i da hvalite Vučića. Kada ga je Grigorije napao sada je sve dozvoljeno", rekao je Vulin.

Advokat Aleksandar Olenik izjavio je da smatra da crkva treba da se bavi verom a ne politikom i da sveštenicima nije dovoljno materijalno već žele moć.

"Crkva rreba da se bavi onim što jeste njen posao - verom i organizacijim crkve. Nije jasno da li to rade kao verski službenici ili građani. Država ne treba da bude alat i sluša crkvu. Mora da bude odvojena, ali da ne ulazi u državne nadležnosti", rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.