SASTANAK PREDSEDNIŠTVA POSLANIČKE GRUPE PRIJATELjSTVA I SARADNjE SA NARODNOM SKUPŠTINOM REPUBLIKE SRPSKE
Foto: Kurir

ZASEDALI SU

SASTANAK PREDSEDNIŠTVA POSLANIČKE GRUPE PRIJATELjSTVA I SARADNjE SA NARODNOM SKUPŠTINOM REPUBLIKE SRPSKE

Poslanička grupa prijateljstva angažovaće se na postizanju saradnje u svim oblastima

Objavljeno: 09.01.2021. 13:51h

Nakon zvaničnog formiranja Poslaničke grupe prijateljstva i saradnje sa Narodnom Skupštinom Republike Srpske u Skupštini AP Vojvodine, danas je održan prvi sastanak predsedništva ove poslaničke grupe, na kojem se razgovaralo o mogućim vidovima saradnje sa bratskom Skupštinom u Republici Srpskoj.

Sastanak
foto: Kurir

Na prvoj sednici predsedništva Poslaničke grupe prijateljstva i saradnje sa Narodnom Skupštinom Republike Srpske, za predsednika je izabran poslanik Aleksandar Zirojević, iz Srpske napredne stranke. U nameri da se nastavi dobra saradnja uspostavljaju se dodatne, snažnije veze između dve Skupštine. U novembru 2017. godine potpisan je Memorandum o saradnji Službe Skupštine AP Vojvodine i Službe Narodne skupštine Republike Srpske, koji je snažno doprineo intenziviranju saradnje. Prateći smernice iz Memoranduma o saradnji, poslanici Skupštine AP Vojvodine, koji su ujedno i članovi predsedništva Poslaničke grupe prijateljstva i saradnje sa Narodnom Skupštinom Republike Srpske postavili su danas osnove buduće plodne saradnje poštujući i Sporazum o specijalnim paralelnim vezama Republike Srpske i Republike Srbije.

Sastanak
foto: Kurir

Donet je zaključak da će se u skladu sa poštovanjem mera izazvanih pandemijom Kovid 19 organizovati video konferencija između dve Skupštine na kojima će se razmatrati novi vidovi saradnje za 2021. godinu, i da će se nastaviti kontinuirana razmena znanja i saradnje na zajedničkim projektima. Poslanička grupa prijateljstva angažovaće se na usmeravanju i koordinaciji aktivnosti svih nadležnih organa AP Vojvodine i Republike Srpske radi postizanja saradnje u svim oblastima.

Sastanak
foto: Kurir

(Espreso.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media