STEFANOVIĆ SE OGLASIO: Rekao je SVE što mu je na duši o prisluškivanju Aleksandra Vučića
Ministar Stefanović, Foto: Youtube printscreen

IZJAVA

STEFANOVIĆ SE OGLASIO: Rekao je SVE što mu je na duši o prisluškivanju Aleksandra Vučića

- Već nekoliko dana slušam spekulacije i kuloarska nagađanja u kojima se javno ili skriveno i perfidno implicira o mojim potencijalnim saznanjima u vezi sa prisluškivanjem predsednika Republike - kaže u izjavi dostavljenoj Tanjugu ministar Stefanović

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović oglasio se sinoć, kako i sam kaže, posle višednevnih spekulacija u vezi saslučajem prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića.

- Već nekoliko dana slušam spekulacije i kuloarska nagađanja u kojima se javno ili skriveno i perfidno implicira o mojim potencijalnim saznanjima u vezi sa prisluškivanjem predsednika Republike - kaže u izjavi dostavljenoj Tanjugu ministar Stefanović.

Podseća sve zlonamernike, s jedinim ciljem da ne dozvoli da se lažima i insinuacijama nanosi šteta mom imenu i dosadašnjem radu, podseća, da je Aleksandar Vučić njegov prijatelj,čovek sa kojim deli svoju sudbinu više od 20 godina, državnik od koga je naučio sve o politici i koga bezrezervno prati od prvog dana njhovog poznanstva i prijateljstva, i u političkom i svakom drugom smislu.

- Takođe im poručujem da niko ne treba da brani predsednika Vučića od mene. Zahvaljujući njemu sve ovo vreme sam u politici i na funkcijama koje sam do sada obavljao, uključujući i sadašnju, tako da sam potpuno spreman da se na njegov poziv odmah povučem, ako je to u interesu naše zajedničke borbe za bolju Srbiju - ističeStefanović.

U vezi sa aktuelnim slučajem prisluškivanja predsednika Vučića, kaže da je izneo vrlo jasan stav, u kratkom intervjuu "Sputnjiku", jedi medij koji ga je u tom trenutku zamolio za komentar.

- Rekao sam da je bilo očigledno da je postojao jedan deo ljudi koji su zloupotrebili svoja ovlašćenja i svoje funkcije, kao i da sve činjenice moraju biti otkrivene, jer je država najsnažnija. Žao mi je što se novinarka 'Kurira' javila nakon toga, ali nemam nameru da povodom izuzetno ozbiljnog pitanja ponavljam identične rečenice istog dana, samo zato da bi neki mediji imali ekskluzivu - naglašava Stefanović.

Uz sve uvažavanje medijske slobode da iznose svoje stavove, kaže Stefanović, ne može da dozvoli da lažima i insinuacijama nanose štetu njegoovom imenu i dužnosti ministra odbrane, spekulišući da je, kako kaže, "nekakav špijun".

- Doduše, još se nisu dogovorili čiji - špijun CIA ili neke ruske službe, s obzirom da sam intervju dao Sputnjiku. Znači li to da su i svi drugi koji su ikada davali intervjue nekoj stranoj medijskoj kući zbog toga postali strani špijuni? Znam da ja svakako to nisam. Srbiju volim iznad svega, služim svojoj zemlji i nadasve volim svoj narod, kao i našu Vojsku i Ministarstvo odbrane na čijem sam čelu. Nisam ni ruski, ni američki, ni kineski, niti bilo čiji, već svoj čovek, Srbin, čiji su se i otac i deda i pradeda borili za slobodu ove zemlje. Znam i da sam kao ministar odbrane i član Vlade položio zakletvu na odanu službu svojoj zemlji i poštovanje njenog Ustava, a to je za mene najveća čast i obaveza - rekao je Stefanović.

U pravnoj državi kakva je Srbija poštuju se zakoni, i kao bivši ministar unutrašnjih poslova, a sadašnji ministar odbrane, ostavljam institucijama svoje zemlje da rade svoj posao i siguran sam da će ova priča dobiti svoj brzi epilog, rekao je ministar Stefanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.