DAČIĆ PRIMIO RUSKU VAKCINU PA SE NAŠALIO: Pročitajte POSLEDNJU REČENICU u ovom tekstu!
Dačić prima vakcinu, Foto: Tanjug

ZA PRIMER NEVERNIM TOMAMA

DAČIĆ PRIMIO RUSKU VAKCINU PA SE NAŠALIO: Pročitajte POSLEDNJU REČENICU u ovom tekstu!

Kako kaže, ovaj postupak je učinjen i u svrhu jačanju poverenja građana u proces vakcinacije, jer je taj proces godinama unazad bio žrtva raznih teorija zavera, što je "imalo teške i negativne posledice po stanovništvo"

Objavljeno:

Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas su na Institutu Torlak primili vakcinu Sputnjik V. Pored njih dvojice, danas je cepivo primio i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek.

- Svi smo dobro, kao što vidite. Kao što znate, mi smo još ranije rekli da će svako od nas, nosilaca najviših državnih funkcija primiti vakcine različitih proizvođača kako bismo što više povećali i utvrdili poverenje građana u proces vakcinacije - rekao je Dačić.

- U tom smislu i pristupamo celom ovom pitanju, ovde nije reč o političkim razlozima, želimo da pokažemo da dajemo podršku i učestvujemo u zaaštiti javnog zdravlja.

Kako kaže, ovaj postupak je učinjen i u svrhu jačanju poverenja građana u proces vakcinacije, jer je taj proces godinama unazad bio žrtva raznih teorija zavera, što je "imalo teške i negativne posledice po stanovništvo".

- Pozdravljamo proces vakcinacije kao prvi korak ka konačnom savladavanju ove pandemije kojoj se još ne nazire kraj - kaže Dačić.

- Imamo revakcinaciju za tri nedelje, ali ne sumnjam da će nam biti dobro. Mi nismo tražili da preko reda dobijemo vakcinu, već želimo da pokažemo građanima da ne bi trebalo da se plaše vakcina.

Naveo je da će građane obavestiti ako im ne bude bilo dobro i dodao da "ne veruje da će baš na njih udariti ruska vakcina".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.