DAČIĆ I VULIN POSTALI PRVI SRBI KOJI SU PRIMILI VAKCINU SPUTNJIK V: Do kraja januara stižu velike količine (FOTO)
Dačić i Vulin, Foto: Tanjug

primili vakcinu

DAČIĆ I VULIN POSTALI PRVI SRBI KOJI SU PRIMILI VAKCINU SPUTNJIK V: Do kraja januara stižu velike količine (FOTO)

Do kraja januara očekujemo velike količine vakcine Sputnjik V, potvrdio je juče državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek

Objavljeno: 11:51h

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas su na Institutu Torlak primili vakcinu Sputnjik V.

Do kraja januara očekujemo velike količine vakcine Sputnjik V, potvrdio je juče državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekavši da tačna količina doza ove vakcine spada u nadležnost Vlade Srbije, ali da će velika količina svakako pristići.

Vakcine će primiti i Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije i direktorka Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Dragana Despot.

U Rusiji se dosad vakcinom Sputnjik V vakcinisalo više od milion ljudi.

Inače, 24. decembra premijerka Ana Brnabić, ministarka Darija Kisić Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon, prvi su u Srbiji vakcinisani protiv korone, a primili su Fajzerovu vakcinu.

Tada je i počela vakcinacija korisnika domova za stare, a od juče vakcinu protiv korone primaju i zdravstveni radnici. Plan je da se do kraja nedelje vakciniše 11.000 ljudi.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.