FABRICI: Nadam se da će u 2021. Srbiji otvoriti nova poglavlja
Sem Fabrici, Foto: Beta/Saša Đorđević

šef delegacije

FABRICI: Nadam se da će u 2021. Srbiji otvoriti nova poglavlja

Govoreći o odnosima Srbije i EU, Fabrici je izrazio nadu da će biti manje komplikovana od 2020. godine.

Objavljeno:

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da se nada da će u ovoj godini Srbija otvoriti nova poglavlja, ali da tu odluku jednoglasno moraju da donesu sve države članice EU.

Fabrici je za Blic rekao da, ako Srbija bude napredovala u ključnim oblastima, poput vladavine prava, ne vidi razlog zašto ne bi otvorila nova poglavlja ističući da je u interesu svih da taj proces ide dalje.

"Rano je za predviđanja kada će biti održana sledeća međuvladina konferencija. Ja sam svakako za to da bude što ranije jer je ona važna politička prilika da se sagleda napredak i nastavi proces", rekao je Fabrici.

On kaže da bi više trebalo da pričamo o zatvaranju poglavlja, jer to znači pravi korak napred, i dodao da bi svakoga ohrabrio da se upoznaju sa procesom evrointegracija i zadacima koji su pred svakim sektorom i da vide kako bi stvari mogle brže i efikasnije da se poguraju napred.

Govoreći o odnosima Srbije i EU, Fabrici je izrazio nadu da će biti manje komplikovana od 2020. godine, navodeći da EU ostaje u potpunosti posvećena radu sa Srbijom radi postizanja većeg napretka na svim frontovima.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.